Briti pārsteidz ar savu netīrīgumu

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Kā parādīja socioloģiskā aptauja, britiem nav raksturīgs tīrīgums. 10% valsts iedzīvotāju nemazgā šķīvjus starp pusdienām un vakariņām, bet 70% aptaujāto ir gatavi apēst pārtiku, kura ir nokritusi uz grīdas.

Lielbritānijas iedzīvotāji nemazgās zupas šķīvi pēc pusdienām, ja tajā vakariņu laikā vajadzēs likt salātus vai otro ēdienu – katram desmitajam tas nav nepieciešams. Četri no katriem pieciem aptaujātajiem dzīvo netīrā mājā, kurā viņi mierīgi var izmantot virtuves dvieli galda slaucīšanai, bet savu zeķi – putekļu slaucīšanai no mēbelēm. Kaut gan valsts iedzīvotāju mājās grīdas ir netīras, 70% mierīgi pacels nokritušo uz grīdas pārtiku, lai to apēstu, – vēsta ruconnect.co.uk.

Gandrīz puse anonīmi aptaujāto (45%) atzīstas, ka nevar ciest mazgāt traukus. Daudzi vienkārši slauka netīros šķīvjus ar papīra dvieļiem. Tāpat viņi var mierīgi ar pirkstu noslaucīt no glāzes lūpu krāsas pēdas un iedot to viesim. 46% no 2 000 aptaujātajiem valsts iedzīvotājiem izšķiras nomazgāt logus tikai gadījumā, ja caur tiem jau neko nevar saskatīt, vai gadījumā, ja stiklu ir noķēzījuši putni.

60% aptaujāto katru nedēļu nemaina gultas veļu, bet daži par regulāri pērk jaunus palagus, lai nevajadzētu tos mazgāt. Kad britiem beidzas tīra apakšveļa, viņi dodas ārpus mājas bez tās, lai tikai nevajadzētu nodarboties ar mazgāšanu. Daži aptaujas dalībnieki nemazgājas dušā veselu nedēļu, daudzi ļauj suņiem gulēt savā gultā vai dod nolaizīt savu šķīvi, lai to nemazgātu zem krāna. Bet apmēram 10% aptaujāto tīra zobus ar vienu un to pašu zobu birsti 4 gadus!


Написать комментарий