Mājsaimniecei izdodas veikalos nozagt 900 dizaineru somas

foto: ekrānuzņēmumi no thedailymail.co.uk
foto: ekrānuzņēmumi no thedailymail.co.uk

Šī 49 gadus vecā divu bērnu māmiņa nu ir sprukās: vai nu viņa atmaksās neskaitāmus tūkstošus par nozagtajām dārgu zīmolu somiņām, vai arī nāksies vairākus gadus pavadīt cietuma sienās Lielbritānijā.

Skotlendjards uzskata, ka izdevies pieķert ražīgāko somiņu zagli valstī, proti, garnadze zagusi pa vienai dārgai somai ik dienas triju gadu garumā.

Džeina Randa no Purtonas pilsētas Lielbritānijā ar zagšanu pelnīja naudu. Šī mājsaimniece izraudzījās tikai zīmolu somas, kuras pēcāk tirgoja eBay vietnē, tādējādi gūstot ienākumus. Pamatā tās bija „Gucci”, „Ted Baker” un „Radley” firmu somas.

Interesanti, ka noziegumi bija „atstrādāti” pēc vienas shēmas, proti, Randa gāja veikalos, vienkārši pārlika nolūkoto somu pār plecu un mierīgi izgāja no veikala. Atklājies arīdzan, ka daudzos veikalos pat visnotaļ dārgām precēm nebūt nav bijuši piestiprināti tā dēvētie „pīkstuļi”. Ja tāds tomēr bijis, šai zaglei bija sava metode, kā to neitralizēt.

Viņas ienākumi mērāmi vairākos simtos tūkstošu britu mārciņu, par kuriem sieviete spēja atļauties arī visai greznu dzīvesveidu. Somiņu zādzību kā savu galveno ienākumu veidu Randa izvēlējusies pēc tam, kad neveikusies uzņēmējdarbība - viņai savulaik viņai bija kopējs bizness ar vīru Filu nekustamo īpašumu jomā.

Sievietes mājās atrasti vairāki desmiti somu, kas vēl nav tikušas pārdotas internetā. Tagad viņai nāksies pārdot savu māju, lai atlīdzinātu veikaliem nodarītos zaudējumus, vai arī draud cietumsods uz diviem gadiem.



Написать комментарий