Resna sieviete 11 gadus fotografē savu ķermeni, lai to iemīlētu

foto: ekrānuzņēmumi no thedailymail.co.uk
foto: ekrānuzņēmumi no thedailymail.co.uk

Kāda amerikāniete ar acīmredzamu lieko svaru ik pārdienas fotoattēlos iemūžināja savu ķermeni, kas ir tālu no mūsdienu estētikas standartiem.

Viņa cerēja, ka šādā veidā izdosies sevi pieņemt un iemīlēt, kā arī spēt stāvēt pāri sabiedrības aizspriedumiem pret resniem cilvēkiem.

Džena Deivisa savu pirmo foto, kurā redzams viņas neperfektais ķermenis, uzņēma 2002.gadā. Šo fotoprojektu gaišmatainā sieviete sāka, lai pati sevi izaicinātu, lai izpētītu savu nedrošību, kautrību un kompleksus. 2011.gadā Deivisa portretus izdeva grāmatas formātā. Viņa teica, ka tā bijusi ļoti intīma iedziļināšanās sevī un ka attēlu publiskošana padarīja viņu totāli ievainojamu. Taču Džena šo projektu realizēja. Vai viņai izdevās pieņemt savu augumu un iemīlēt to?

„10 gadu laikā nebija mainījies ne mans ķermenis, ne es pati, ne attieksme. Es joprojām uzdevu sev jautājumu, vai esmu cieņas un mīlestības vērta? Vai kāds mani var iemīlēt?” – viņa teikusi „Oprah magazine” 2011.gadā. Ar to paziņojot, ka kompleksus par savu figūru nav iespējams nomērdēt, ķermeni fotografējot, tajā pašā gadā Džena Deivisa 2012.gadā veica kuņģa samazināšanas operāciju, kas ļāvusi atbrīvoties no 49 kilogramiem liekā svara, padarot viņu par ne nu gluži tievu, taču arī ne izteikti korpulentu sievieti.

34 gadus vecā sieviete turpināja iemūžināt savu augumu. Deivisa atzīst, ka pati par sevi jutusies pievilcīgāka, taču tam nav bijis sakara ar spēju mīlēt arī šādu ķermeni. Starp citu, viņai nekad nav bijis draugs. Attēlu galerijā redzamais foto ar viņu un kādu vīrieti ir fikcija – portrets saucas „Fantāzija”, un vīrietis ir modelis.


Написать комментарий