ASV kritizē Vācijas uzņēmējus par piedalīšanos Sanktpēterburgas forumā

foto: spbdnevnik.ru
foto: spbdnevnik.ru

ASV sūtnis Vācijā kritizē Vācijas uzņēmējus par to, ka viņi neatteicās no piedalīšanās Sanktpēterburgas ekonomikas forumā, kurš sākās 22. maijā.

Diplomāts atzīmēja, ka Rietumu kompāniju piedalīšanās forumā saistībā ar sankcijām pret Krieviju nav aizliegta, bet var kļūt par „neadekvātu signālu” uz Ukrainas krīzes fona.

Piedalīšanos Sanktpēterburgas ekonomikas forumā ASV varas iestādes sauc par situācijai „neatbilstošu”. Turklāt Baltais nams nesaskata atšķirības starp ASV un Eiropas uzņēmumiem, – ziņo og.ru.

Turklāt ASV sūtnis atzīmēja, ka ASV neaicināja Vācijas uzņēmumus atteikties no brauciena uz Sanktpēterburgu un ka kompānijas pašas var pieņemt lēmumu par piedalīšanos. Tomēr ASV valdības amatpersonas nepiedalīsies ne Sanktpēterburgas ekonomikas forumā, ne Starptautiskajā enerģētikas forumā, ne Pasaules naftas kongresā, ziņo Vācijas izdevums Deutsche Welle.

Tai pašā laikā laikraksts Bild raksta, ka ASV vēstniecība vērsās pie Vācijas uzņēmumiem ar paziņojumu par to, ka piedalīšanās Sanktpēterburgas ekonomikas forumā var negatīvi ietekmēt viņu darījumu attiecības ar ASV.

Savukārt oficiālā Berlīne paziņoja, ka nav aizliegusi Vācijas uzņēmējiem piedalīties forumā. Uzņēmējiem tikai tika ieteikts atteikties no piedalīšanās pasākumā, tomēr uzņēmēji nolēma apmeklēt šo forumu.


Написать комментарий