Guntis Belevičs: Amerikāņi Latvija ievedīs vienīgi ĢMO

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Līgums starp Eiropas Savienību un Amerikas Savienotām Valstīm par transatlantisko tirdzniecību un ieguldījumu partnerattiecībās ietekmēs visas dzīves jomās Latvijā, radio Baltkom savu viedokli pauda Latvijas Farmaceitu asociācijas prezidents Guntis Belevičs.

Eiropas Savienība un Amerikas Savienotās Valstis līdz gada beigām plāno parakstīt nozīmīgāko līgumu mūsdienu politikas vēsturē - transatlantiskās tirdzniecības un ieguldījumu partnerattiecības. Tomēr Guntis Belevičs mudina Latviju pievērst uzmanību šim līgumam. Pēc viņa teiktā, šis līgums ietekmēs visas dzīves jomās Latvijā, ņemot vērā, ka līguma rezultātā ES veikalos nonāks lēti amerikāņu produkti, kas satur ģenētiski modificētus organismus, augšanas hormonus un aizliegtas ES e-vielas.

"ASV, piemēram, vistas dzīvo tik cieši blakus cita citai, ka pēc nokaušanas tās jāatdzesē aukstā hlorētā ūdenī, lai atbrīvotos no mikrofloras netīrumiem, piemēram, salmonellas. Vistas Eiropā dzīvo labākos apstākļos, un pēc kaušanas to var atdzesēt saldētavās. Savukārt amerikāņu vistas maksās par 1 eiro mazāk kilogramā", teica Belevičs.

Pēc Beleviča vārdiem, līguma parakstīšanas rezultātā, draudi būs ne tikai Latvijas lauksaimniecībai, bet pēc līguma stāšanās spēkā visticamāk tiks atceltas visas subsīdijas mūsu lauksaimniekiem. Belevičs uzsvēra, ka vienošanās rada nopietnus draudus latviešu bērnu veselībai, norādot, ka viņiem var pieaugt liekais svars, kas konstatēts jau 21 % pirmklasnieku. Pēc viņa vārdiem, šis skaitlis tikai augs.


Темы: , , , , , , ,
Написать комментарий