Jēkabpils biedrība “Holista” aicina uz nūjošanas kopīgu treniņu

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

Jēkabpils NVO resursu centra dalīborganizācija - biedrība „Holista” ir uzsākusi  veselības uzturēšanas aktivitātes - nūjošanas kopīgu treniņu organizēšanu, informē Jēkabpils pašvaldības portāls.

„Visi nūjotgribētāji - gan tie, kas sevi pieskaita entuziastu pulkam, gan tie, kas gribētu, bet vēl nav uzdrošinājušies uzsākt piedalīties šajā veselības saglabāšanas aktivitātē, ceturtdienās pl.18.00 tiek aicināti uz treniņnodarbībām Jēkabpils pilsētas Mežaparkā”, informē  nūjošanas gide un biedrības „Holista” valdes priekšsēdētāja Ligita Upīte.

„Sākumam pulcējamies pie laivu nomas punkta jau no pulksten 17.30. Tie, kam nūjošanas inventārs - nūjas - vēl nav iegādātas, nav jāsteidzas uz sporta preču veikalu un jāpērk pirmās, kas pieejamas. Mums ir rezerves nūju eksemplāri, un ar to, kāda veida nūjas ir piemērotas šim sporta veidam un to, kāda ir pareiza nūjošanas tehnika varēs uzzināt uz  vietas - treniņā. Jāpiebilst, ka nūjošana ir demokrātisks sporta veids - tam nav ne vecuma, ne kādu citu ierobežojumu,” papildina L.Upīte.

Informācijai - nūjošana ir visā pasaulē atzīta veselīgu dzīvesveidu atbalstoša fiziska aktivitāte, un Starptautiskā Nūjošanas Federācija 24. maiju ir pasludinājusi par Pasaules Nūjošanas Dienu. Šajā dienā biedrība „Holista” Mežaparkā pie Radžu ūdenskrātuves organizēja treniņpārgājienu, kurā pieredzējušākie nūjotāji veica 7 km pārgājienu, bet citi interesenti iepazinās ar šī tautas sporta veida specifisko aprīkojumu, vēlamo apģērbu un apaviem, iesildījās treniņnodarbībā un izmēģināja spēkus īsākā pārgājienā apkārt Mežaparkam.

„Esi kustībā!” ir biedrības „Holista” moto un viens no biedrības darbības mērķiem ir popularizēt nūjošanu un vingrošanu kā veselības saglabāšanas aktivitātes - „Nūjošanas laikā tiek nodarbināti ap 90% muskuļu - gan roku, gan kāju, gan muguras. Temps nerada draudus un bez steigas ļauj pievērsties dabā notiekošajam, līdz ar to ir lielisks, papildu līdzekļus neprasošs relaksācijas līdzeklis,”- piebilst L. Upīte.


Написать комментарий