Tokija uz Porošenko inaugurāciju nenosūtīja augstu stāvošu pārstāvi

foto: razzlog.com
foto: razzlog.com

Japānas valdība ir nolēmusi nesūtīt augstu stāvošu pārstāvi uz ievēlētā Ukrainas prezidenta Pjotra Porošenko inaugurāciju, argumentējot lēmumu ar situāciju valstī, paziņoja vietējie MIL.

Parasti uz šādām ceremonijām Japānas valdība sūta vienu no bijušajiem premjerministriem vai valdības locekli. Tomēr šoreiz Tokiju pārstāvēs parlamenta deputāts, ĀM preses sekretārs Takao Makino, ziņo aģentūra ITAR-TASS.

Kā tiek ziņots, ASV inaugurācijas ceremonijā pārstāvēs viceprezidents Džozefs Baidens, Eiropas Savienību – ES prezidents Hermans van Rompejs, Franciju – ārlietu ministrs Lorans Fabiuss, – ziņo vz.ru.

Atgādināsim, ka Ukrainas prezidenta vēlēšanas, kā arī vietējās vēlēšanas vairākos valsts reģionos notika 25. maijā uz dziļas politiskās krīzes un Kijevas varas vērienīgas militārās akcijas austrumos fona.

Pirmdien Ukrainas CVK oficiāli pasludināja miljardieri Porošenko par prezidenta vēlēšanu uzvarētāju ar rezultātu 54,7% balsu. Par tuvāko Porošenko konkurenti Jūliju Timošenko nobalsoja 12,81% vēlētāju. Trešajā vietā – Radikālās partijas līderis Oļegs Ļaško ar 8,32% balsu.

Savā pirmajā ārzemju vizītē Porošenko pirms inaugurācijas ir devies uz Poliju. 4. jūnijā Varšavā viņš tikās ar ASV prezidentu Baraku Obamu. Tāpat ievēlētais prezidents cer uz tikšanos ar Krievijas vadību jūnija pirmajā pusē. Savukārt KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka pagaidām šāda tikšanās netiek plānota.


Написать комментарий