Aptauja: Amerikāņi domā, ka par ASV pozīciju mazināšanos pasaulē ir atbildīgs Obama

foto: golos-ameriki.ru
foto: golos-ameriki.ru

Ar ASV prezidenta Baraka Obamas politiku neapmierināti vairāk nekā puse amerikāņu (55%), viņi domā, ka Obamas atrašanās Baltajā namā laikā Vašingtonas pozīcijas pasaulē ir mazinājušās, izriet no televīzijas kanāla Fox News veiktās aptaujas.

Kā atzīmē sociologi, respondentu daļa, kuri piekrīt šim viedoklim, ir lielākā visā Obamas prezidentūras laikā. Pērn tā domāja 48% amerikāņu, bet 2010. gadā – 45%. Patlaban viņiem nepiekrīt 35% aptaujāto, 10% amerikāņu nevarēja atbildēt viennozīmīgi, ziņo aģentūra ITAR-TASS.

Kopumā Obamas darbību prezidenta amatā šobrīd atbalsta 40% amerikāņu, bet 54% nav apmierināti ar viņa darbu. Turklāt Baltā nama vadītāja ārpolitikas kurss patīk tikai 34% amerikāņu, – ziņo vz.ru.

Amerikāņu pārmetumus rada arī Obamas iekšpolitika. 58% aptaujāto amerikāņu nav apmierināti ar to, kā viņš risina ekonomikas jautājumus un problēmas, kuras ir saistītas ar veselības aizsardzību.

Iepriekš saskaņā ar NBC un Washington Post veiktajām aptaujām aptuveni puse ASV iedzīvotāju nepiekrita gan Obamas iekšpolitikai, gan ārpolitikai.

Atgādināsim, ka 2013. gada novembra beigās tika ziņots, ka amerikāņu vairākums ir pārliecināti par to, ka Obamam nav prezidenta spēju. Turklāt 2014. gada februārī vairāk nekā puse amerikāņu domāja, ka Obamu neciena vairākums pasaules līderu.

2014. gada martā 54% amerikāņu paziņoja, ka atzinīgi nevērtē prezidenta darbu. Tāpat aptauja parādīja zemāko Obamas pieejas ārpolitikai atzīšanas procentu.

Aprīlī aptuveni 60% ASV pilsoņu atzinās, ka netic Obamam. Respondenti domā, ka Baltā nama vadītājs māna viņus valstij svarīgos jautājumos. 37% respondentu domā, ka Baltā nama vadītājs melo „lielāko laika daļu”, 24% aptaujāto pārliecināti, ka Obama saka nepatiesību „dažreiz”, 20% amerikāņu domā, ka viņš melo „reti”.


Написать комментарий