Pilsētas svētku ietvaros LCB atklāta Daugavpils vizuālās mākslas un mājturības skolotāju darbu izstāde

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 4.jūnijā, Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) lasītavā notika izstādes „Vizuālās mākslas, mājturības un tehnoloģiju skolotāju veltījums pilsētai” atklāšanas pasākums.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde pērnā gada rudenī aicināja pilsētas skolotājus prezentēt savus talantus un nodemonstrēt radošo potenciālu. Sakarā ar to Skolotāju dienas priekšvakarā tika organizēta pirmā skolotāju radošo darbu izstāde. Šis eksperiments izdevās, jo Kultūras pils foajē atklātu izstādi nedēļas laikā apmeklēja simtiem pilsētnieku.

Savukārt 4.jūnijā atklātā izstāde ir veltīta Pilsētas svētkiem, kuru svinēšana sākās jau pirmdien, 2.jūnijā. Izstādes rīkošanu arī šoreiz atbalsta Izglītības pārvalde, taču sakarā ar ierobežotām bibliotēkas lasītavas iespējām tajā tiek piedāvāti tikai 10 dalībnieku darbi.

Kā zināms, talantīgs cilvēks ir talantīgs it visā, un Daugavpils skolotāji to pierādīja. Viņi atrod laiku ne tikai nodarbībām ar skolēniem un savu bērnu audzināšanai, velta laiku sev un ģimenei, bet arī darbojas kā radošās personības.

Jaunajā izstādē var apskatīt skolotāju darinātas lelles, šalles un žaketes, gobelēnus, dažādās tehnikās radītas gleznas, tamborētas brošas un daudz ko citu.

Centra vidusskolas vizuālās mākslas skolotāja Oksana Barkovska pastāstīja portālam Gorod.lv, ka radošā darbība, pēc viņas domām, ir labākais atpūtas vieds. Piemēram, neparasti skaitu leļļu izgatavošanai nepieciešams vismaz mēnesis. „Dažreiz es pati nezinu, kas sanāks, uzticos savai intuīcijai. Ceru, ka mana darba augļi neliks cilvēkiem vilties”, paskaidroja O.Barkovska.

Izstādes atklāšanas ceremonijā tās dalībniekiem pasniedza Pateicības rakstus un puķes, savukārt Kultūras pārvalde izteica pateicību Latgales Centrālajai bibliotēkai.

Izstāde aplūkojama līdz 2.jūlijam darbdienās no plkst.11:00 līdz 20:00, sestdienās – no plkst.10:00 līdz 17:00.



Написать комментарий