Žerārs Depardjē brauks uz Rīgu

foto: zvezdamir.ru
foto: zvezdamir.ru

29.augustā Rīgas Kongresu namā ar izrādi "Otrā mūzika" viesosies franču aktieri Fanija Ardāna un Žerārs Depardjē, kurš pēdējā laikā iemantojis skandalozu slavu, bēgot no nodokļiem Francijā un iegūstot Krievijas pilsonību, ziņo LETA.

Kā informēja festivāla "Baltijas pērle" organizatori, izrāde "Otrā mūzika" tapusi pēc franču literātes un režisores Margaritas Dirasas lugas. Tā notiks franču valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu un krievu valodā.

Dirasa stāstījusi, ka luga ir stāsts par diviem, kuri nespēj būt kopā, bet nespēj arī viens bez otra dzīvot. "Divdesmit gadus es dzirdēju pieklusinātas balsis, kas aizsmakušas pēc bezmiegā pavadītas nakts. Viņš un Viņa uzstājīgi pieprasīja atgriezties abu pirmās mīlestības sākumā," lugas noskaņu ieskicējusi Dirasa.

Izrādē galvenie varoņi atgriežas pilsētā, kurā bija laimīgi un mīlēti, lai sastaptos pēc ilgas atšķirtības un pieņemtu galīgo lēmumu. Tajā notiek tikšanās viesnīcā, pirms šķiršanās uz visiem laikiem. Tā ir nakts, kurā viļņojas cīņa, izmisums, pārmetumi, atmiņas, slimīgs erotisms un laimes neiespējamības apjauta.


Написать комментарий