ASV iesaka Kijevai neveikt pilna mēroga operācijas valsts austrumos 2

foto: vz.ru
foto: vz.ru

Pašreizējai Kijevas varai jāizvairās no kara stāvokļa ieviešanas, neproporcionāla spēka pielietošanas un vērienīgām pretterorisma operācijām, paziņoja ASV prezidenta palīga vietnieks nacionālās drošības jautājumos Entonijs Blinkens.

To Blinkens paziņoja, uzstājoties starptautiskajā konferencē Vašingtonas Brukingsa institūtā, ziņo ITAR-TASS.

Šis aicinājums ir pretrunā ar iepriekšējiem Vašingtonas paziņojumiem, kuri izskanēja no aprīļa sākuma par protestu apspiešanu Ukrainas austrumos. Nav izslēgts, ka toņa maiņa kļuva par pārrunu rezultātu, kuras aizkulisēs notika starp Maskavu un Rietumiem pirms samita Normandijā. Tādējādi ASV atzinušas, ka Porošenko jāņem vērā arī Krievijas intereses Ukrainā un jāpiekāpjas savam Austrumu kaimiņam, – ziņo vz.ru.

Atgādināsim, ka no aprīļa vidus Kijevas vara Ukrainas austrumos realizē soda operāciju pret Doņeckas un Luganskas Tautas republiku neatkarības piekritējiem, kuri ir paziņojuši par vēlmi atdalīties no Ukrainas pēc 22. februāra valsts apvērsuma.

Aktīvas militārās darbības tika apturētas uz prezidenta vēlēšanu laiku, bet 26. maijā tika atjaunotas. Vēlēšanās uzvarējušais Petro Porošenko ultimāta formā pieprasīja no spēka struktūrām līdz viņa inaugurācijai pabeigt Doņeckas un Luganskas apgabalu „tīrīšanu”. Nacionālā gvarde aktīvi izmanto smago artilēriju un militāro aviāciju. Tiek ziņots par lielu upuru skaitu mierīgo iedzīvotāju vidū, dzīvojamo māju un infrastruktūras objektu sagraušanu.
Maskava specoperāciju Ukrainas austrumos nosaukusi par soda operāciju un aicina Kijevu nekavējoties to pārtraukt.


Написать комментарий

"Atgādināsim, ka no aprīļa vidus Kijevas vara Ukrainas austrumos realizē soda operāciju pret Doņeckas un Luganskas Tautas republiku neatkarības piekritējiem, kuri ir paziņojuši par vēlmi atdalīties no Ukrainas pēc 22. februāra valsts apvērsuma." - Pretvalstiski dumpinieki patiešām ir jāsakauj un jāsoda.

Tas nozīmē iepriekš saniegtā zaudēšanu un iespēju Krievijas teroristiem atkal atgūties!

Написать комментарий