Māte raujas trijos darbos, lai meitai būtu dizaineru drēbes

foto: ekrānuzņēmumi no dailymail.co.uk
foto: ekrānuzņēmumi no dailymail.co.uk

"Es viekārši nevaru viņai atteikt," teic sieviete, vientuļā māmiņa, kura pat mēž atejas, lai savai 15 gadus vecajai meitai būtu tas, ko viņa kāro.

Un pusaudze iecienījusi slavenu zīmolu apģērbus un dārgas kurpes. Viņai tas viss arīdzan tiek nodrošināts.

Mantu kulta upuri - tā varētu sacīt par Volšu ģimeni no Lankašīras Lielbritānijā. Lorenai Volšai, 15 gadus vecai meitenei, skapis sastāv teju tikai no apģērbiem ar vārdu, lai gan viņa pati atzīst, ka ne viss tiek valkāts. Vienkārši iekārots, dabūts, un iegulst plauktos. Pirkumu kaprīzes jauniete realizē par viņas māmiņas Džekijas sūri grūti sapelnīto naudu, proti, sieviete raujas trijos ne pārāk prestižos darbos, lai meitai būtu viss, ko sirsniņa kāro.

Nedēļā drēbēm un kurpēm Lorena iztērē apmēram 250 eiro. "Man ir ļoti daudz apavu," viņa saka un rāda savu kolekciju, "šīs bija ļoti dārgas, bet tik ļoti gribējās... izlūdzos mammai," meitene norāda uz kādām augstpapēžu kurpītēm. Tā kā smalki apavi ne vienmēr ir ērti staigāšanai, lielākā daļa no tiem uzvilkti tikai veikalā, pēcāk rindojoties jaunkundzes kurpju plauktā.Abas ar māti aprēķinājušas, ka ik mēnesi par drēbēm un kurpēm atdod apmēram 740 eiro. Džekijas galvenais ienākumu avots ir cilvēku aprūpēšana, stundas likme šajā arodā Lielbritānijā ir aptuveni 7 eiro, tāpēc sieviete strādā vēl divus papildu darbus, no kuriem viens ir apkopējas pienākumi sabiedriskajā tualetē. Viņa ir divu meitu mamma un atzīst, ka "esmu vāja pret savām meitenēm". Sievietes draugi pat ieteikuši Džekijai iemācīties vārdiņu NĒ, taču viņa nespējot neko savām atvasēm atteikt. Kad Lorena ir laimīga, arī viņa tāda esot, un laimīgu meitu padarot šopings.

"Deviņus no 10 lūgumiem es izpildu. Lorenai gluži vienkārši kaut kā padodas mani aptīt ap pirkstu un dabūt naudu," smejot teic māte. Pati jaunkundze gan arī atzīst, ka ir "sabojāta un izlutināta". Lorena ir apaļīga meitene, bet masu mediji tiražē, ka veiksmīgas un mīlētas var būt tikai tievas un perfekti skaistas sievietes, un katrs jauns pirkums it kā kompensējot iekšējos kompleksus. "Lorena ir tik laimīga un priecīga un pašpārliecināta, kad iepērkas," atzīmē Džekija. Iepirkšanās laikā abas jokojas, smejas - tāda ir Volšu ģimenes laime. Tomēr pusaudzei reizēm iesmeldzas, ka "mammīte tērē pārāk daudz naudas manām kaprīzēm", bet tā esot viņas pašas izvēle, rezumē Lorena.



Написать комментарий