Bibliotekāri veido… multenes!

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

Maija nogalē Ludzas bibliotēkā noritēja radošā darbnīca „Video stāstu veidošana Stop Motion tehnikā”, kuru vadīja Kokneses pagasta bērnu bibliotēkas darbiniece Antra Vasiļevska, ziņo Ludzas novada portāls.

Tās gaitā Ludzas, Ciblas, Kārsavas un Zilupes bibliotēku vadītāji veidoja video filmas no atsevišķiem kadriem (stop motion), ar kuru palīdzību var izdomāt stāstus, apsveikt svētkos, atspoguļot pasākumus vai izveidot multfilmu. Darbnīcas dalībnieki iemācījās veidot video, izmantojot minimālāko tehnisko aprīkojumu un vienkāršu programmatūru, kuras apguvei nav nepieciešams daudz laika vai īpašās datorprasmes.

Kolēģe Antra sniedza nelielu teorētisku ieskatu multiplikācijas filmu veidošanas paņēmienos , kā arī  dalījās savā pieredzē. Nodarbības laikā tās dalībnieki izveidoja četras īsas video filmas.

No darbnīcas dalībniekiem ir saņemtas tikai pozitīvas atsauksmes. Dažās no tām:

„Jauka pasniedzēja, kas vienkārši un uzskatāmi rādīja filmiņu veidošanas pamatus. Tas, kas sākumā mums likās ļoti sarežģīti izdarāms, vēlāk, iesaistoties pašām praktiskajā darbā, izrādījās viegli paveicams, radošs un jautrs process. Paldies viņai par to!” (Inta Jurča)

„Novēlu Antrai realizēt daudz jaunu radošu ideju, kas aizrauj gan pašu, gan arī citus!”(Ilga Baziļeviča)

„Seminārs bija ļoti praktisks un derīgs!” (Veronika Škestere)

„Paldies par jauko semināru. Pārsteidza jaunā aktivitāte – ar minimāliem līdzekļiem un izdomu var radīt brīnumu. Ir tikai jāsāk…” (Anastasija Pisarenko)

Iegūto pieredzi Ludzas reģiona bibliotekāri noteikti izmantos savās bibliotēkās, sevišķi tas noderēs darbā ar bērniem un jauniešiem.


Написать комментарий