Vai Daugavpils dome plāno iekasēt maksu par zveju Lielajā Stropu ezerā?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kad Komunālās saimniecības pārvaldei tika izdalīts finansējums 982 eiro apmērā projektam „Zinātnisko programmu finansēšana un līdzdalība starpvalstu zinātniskajos pētījumos zivsaimniecībā”, kļuva zināms, ka pašvaldība apsver iespēju ieviest licencētu zveju.

Projekts paredz Lielā Stropu ezera zivju resursu pētījumus un šīs ūdenstilpnes ekspluatācijas noteikumu izstrādi. Kā paziņoja vicemērs Pēteris Dzalbe, pētījumus jau ir veikusi laboratorija „Bior”, tomēr rezultāti deputātiem vēl nav zināmi.

Diskusijas laikā deputāte Natālija Petrova palūdza komentēt faktu par to, ka projekta realizācijas rezultātā tiek plānots ieviest zivju zvejas licences (šis punkts ir iekļauts projekta dokumentācijā). Pēteris Dzalbe apstiprināja, ka tai skaitā pašvaldība plāno arī licencētu zveju, jo tā paver iespēju saņemt valsts finansējumu zivju mazuļu ielaišanai ūdenstilpnē. Kā apgalvoja vicemērs, šos pasākumus var īstenot tikai pašvaldība.

Savukārt mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka par licencētu zivju zveju vēl jādiskutē, bet ezera apsaimniekošanas plāns neapšaubāmi ir nepieciešams.    


Написать комментарий