Daugavpils galvenais mākslinieks: Domāju, ka Mīlestības koks labi iederas mūsu pilsētā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2012. gada oktobrī Daugavpilī parādījās jauns ievērības cienīgs objekts – Mīlestības koks.

Pie Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas ēkas „izauga” 2,5 m augsta konstrukcija dzīvi apliecinošā oranžā krāsā un tas paredzēts, lai jaunlaulātie piekārtu uz tā slēdzenes kā savu jūtu nesagraujamības simbolu.

Uzreiz pēc koka uzstādīšanas tas radīja daudzus dažādus pilsētnieku viedokļus. Vieni uzskatīja, ka tas izdaiļo parku un kļuvis ievērības cienīgs, citi domāja, ka tā saucamie šī koka zari ir bīstami. Kā lai tas arī nebūtu, jaunlaulātie, kuri tic paražai par ar slēdzeni sastiprināto laulību stiprumu, nāk pie pilsētas Mīlestības koka.

Pēdējā laikā MIL arvien biežāk parādās informācija par problēmām, kuras rodas ar jaunlaulāto slēdzenēm dažādās ES valstīs. Piemēram, lielā slēdzeņu skaita dēļ Parīzē sagruva tilta daļa ar margām.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils galvenais mākslinieks un idejas autors Juris Pundurs, mūsu kokam sagrūšana nedraud, un tas var izturēt pietiekamu slēdzeņu skaitu. Tāpat netiek plānots slēdzenes nogriezt, jo pēc mākslinieka domām tur vēl vietas pietiek.

„Sākumā bija ideja pārnest visas slēdzenes no Laucesas tilta margām, kas arī tika izdarīts tilta rekonstrukcijas laikā. Darba procesa laikā tika nolemts paredzēt vietu arī jaunām slēdzenēm”, – paskaidroja J. Pundurs.

Savā laikā tika pieņemts, ka Mīlestības koks kļūs par vienu no Jaunlaulāto alejas elementiem, kura tiks iestādīta Centrālajā parkā pie pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas. Pēc galvenā mākslinieka vārdiem šī ideja līdz šim brīdim ir tikai iecere, visai banāla iemesla – naudas trūkuma dēļ.

Atgādināsim, ka pirms diviem gadiem Mīlestības koks pilsētas budžetam izmaksāja Ls 4 970.


Написать комментарий