Līdz 2030. gadam Daugavpilī tiek plānots saglabāt iedzīvotāju skaitu un labiekārtot Daugavas krastu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils attīstības līdz 2030. gadam stratēģijas izstrādātāji ņēma vērā iepriekš dažu deputātu izteiktās šaubas par to, ka Daugavpils iedzīvotāju skaits pretēji vispārējām Latvijas tendencēm nākamajos gados pieaugs.

Deputātu apspriešanai nodota piestrādātā attīstības stratēģija, kurā norādīts, ka pašvaldība tieksies uz to, lai iedzīvotāju skaits paliktu stabils. Kā paskaidroja telpiskās attīstības plānotāja Helēna Trošimova, šobrīd Daugavpils iedzīvotāju skaits saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem sastāda apmēram 89 tūkstošus, bet saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem – apmēram 100 tūkstošus. Stratēģijā paredzēts saglabāt otrās pēc lieluma pilsētas statusu un patlaban esošo iedzīvotāju skaitu.

Runājot par pilsētas attīstības jautājumiem, iepriekšējo stratēģijas apspriešanu laikā tika diskutēts par to, ka Daugavas krasts patlaban tiek nepietiekami izmantots, tomēr tam ir liels potenciāls. Tagad ilgtermiņa plānošanas dokumentā tika iekļauti pludmales upes krastā iekārtošanas plāni. Tomēr, kā atzīmēja H. Trošimova, stratēģijā nav norādīta konkrēta pludmales teritorija, jo nepieciešams pētījums, lai noteiktu pludmaļu iekārtošanas iespēju tai vai citā vietā.

Kā atzīmēja H. Trošimova, stratēģijā kardināli nekas nemainīsies, jo iedzīvotāju un deputātu priekšlikumi, kā arī ārzemju pieredze dokumenta izstrādes laikā tika maksimāli ņemti vērā.


Написать комментарий