Viesi gandarīti par vizīti Balvos

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Par spīti lietainajam un drēgnajam laikam Balvu pilsētas viesi no Ungārijas, Turcijas, Somijas un Lietuvas izbaudīja Latvijas dabu, ēdienus un viesmīlību, informē Balvu novada portāls.

No 2013.gada augusta norit Mūžizglītības programmas „Grundtvig” projekts „Jaunas iespējas Tavā dzīvē: Iedzīvotāju līdzdalības veicināšana pilsētu dārzkopībā un veselības uzlabošana”, kurā Marutas Castrovas vadībā piedalās arī pārstāvji no Balviem. No 15.līdz 19.jūnijam Balvos notika projekta 2. tikšanās, kurā piedalījās kopumā 16 dalībnieki no minētajām valstīm.

Šo dienu laikā projekta dalībnieki iepazinās ar Balviem, tikās ar Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāju, apskatīja Balvu pilsētas skaistākos mazdārziņus, viesojās pie vietējā bitenieka, uzņēmumā SIA „Eco farbrika”, kā arī devās ekskursijās uz senlietu muzeju „Saipetnieki” un liliju un akmens dārzu „Ezerlīči” Tilžas pagastā. Ar lielu interesi ciemiņi klausījās un vēroja arī gides stāstīto un rādīto kokaudzētavā „Kalsnava”. Protams, neizpalika arī sociālās aktivitātes – kopīga savas valsts tradicionālo ēdienu prezentēšana un demonstrēšana, pieredzes un domu apmaiņa par dārzkopības kursiem katrā valstī, projekta turpmāko gaitu, arī kopīgas dziesmas un dejas.

Projekta galvenie mērķi ir, daloties pieredzē, radīt un attīstīt jaunas mācīšanās metodes, mācību instrumentus un jaunus dārzus savā pilsētā. Visi projekta dalībnieki ir ieinteresēti veicināt iedzīvotāju aktivitāti, sekmēt veselīgāku dzīvesveidu un uzlabot vidi sev apkārt. Sabiedrībai ir jāuzņemas atbildība ne tikai par savu veselību, bet arī par vidi sev apkārt, par visu ekosistēmu, no kuras mēs esam atkarīgi. Projekts ir lieliska iespēja iegūt jaunu pieredzi par pieaugušo formālo un neformālo izglītību, jaunām pieejām un piemēriem no dažādām kultūrām.


Темы: , , , , ,

Написать комментарий