Policija sāk pastiprināti ķerstīt dzērājšoferus

foto: Delfi
foto: Delfi

Policija sestdienas, 21.jūnija, rītā sākusi darbu pastiprinātā režīmā, tā cerot atturēt pārgalvjus svētku priekšvakarā un to laikā pie stūres sēsties reibumā.

Jāņu un Līgo dienā, kā arī pirms un pēc svētkiem, policija visā valstī strādās pastiprinātā režīmā. Valsts policijas Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas vadītājs Artis Velšs iepriekš norādīja, ka svētku brīvdienās maksimāli palielinās uz ceļiem strādājošo policistu skaits, bet tiem likumsargiem, kuriem šīs dienas bija paredzētas brīvas, tomēr nāksies vilkt formu un strādāt.

Svētku dienās policija vienmēr strādā pastiprinātā režīmā, bet Jāņu un Līgo dienās mēdz būt lielākais pieķerto dzērājšoferu skaits. Pirms pāris gadiem Jāņi uz ceļiem bojāgājušo skaita ziņā bija tik traģiski, ka tika nodēvēti par „asiņainajiem Jāņiem".

Lai nodrošinātu kārtību uz ceļiem šajās garajās brīvdienās, šogad policija mainīs taktiku un būs mobila, ekipāžas regulāri mainīs atrašanās vietas.

Policija aicina svinētājus nesēsties pie stūres reibumā, izgulēties un tikai tad braukt. Savukārt autovadītāju tuviniekus policija aicina atturēt braucējus no stūrēšanas, kā arī nesēsties auto, kuru vada piedzēries vai iedzēris cilvēks. Svētku laikā policija uzmanīs arī ātruma pārkāpējus un citus likumu neievērotājus.

Likumsargi atgādina, ka sēšanās pie stūres reibumā ir sodāma rīcība, par kuru var nonākt pat cietumā, taču gadījumos, kad dzērājšofera izraisītā negadījumā iet bojā cilvēki, sods ir krietni bargāks.

Pastiprināti policisti uzraudzīs arī vietas, kur notiks publiski masu pasākumi. Gadījumos, ja cilvēkiem nepieciešama palīdzība, viņiem jāzvana pa tālruņa numuru 112.

Šogad līdz 13.jūnijam ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši jau 77 cilvēki, kas ir par 20 vairāk nekā analoģiskā periodā pērn.


Написать комментарий