Straujuma uzdod Streļčenokam rakstiski paziņot par saviem nākotnes plāniem KNAB

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzdevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājam Jaroslavam Streļčenokam iesniegt ziņojumu par pirmā pusgada darbības rezultātiem, papildus iekļaujot arī biroja personāla politikas jautājumus, ziņo LETA.

Ziņojums par biroja darbību, funkciju izpildi, biroja personāla politiku un budžeta līdzekļu izlietojumu pirmajos sešos mēnešos jāiesniedz līdz 15.jūlijam.

Ziņojumu divu nedēļu laikā izvērtēs Ministru prezidentes uzdevumā izveidotā nozares ekspertu darba grupa KNAB darbības un personāla politikas izvērtēšanai Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadībā.

Ekspertu darba grupā darbosies arī Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja vietniece Solveiga Līce, Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Agnis Pormalis un Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Ministru prezidente uzsver, ka komisijas darba lauks būs plašāks, izvērtējot ne tikai KNAB priekšnieka darbību, situāciju un paveikto iestādes personāla politikā, bet arī ilgstošo vadības konfliktu ietekmi uz KNAB darbības rezultatīvajiem radītājiem.

Ņemot vērā izskanējušās bažas par politisko ietekmi, izvērtējums ir jāveic profesionāļiem no tiesībsargājošām un valsts pārvaldes iestādēm, norāda Straujuma.

Streļčenoka atkārtotas novērtēšanas komisiju varētu vadīt Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Maizītis. Tajā varētu darboties arī Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Novērtēšanas komisijas izveide būs atkarīga no tā, pie kādiem secinājumiem nonāks Pētersones-Godmanes vadītā darba grupa.

Pērn oktobra beigās jau tika izveidota komisija, kuras uzdevums bija izvērtēt Streļčenoka darbību un tās rezultātus.

Par komisijas priekšsēdētāju tika iecelts Maizītis, bet par locekļiem - toreizējais Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurors Ingemārs Masaļskis, Reiniks un Upīte.

Komisija Streļčenoka darbu novērtēja ar C, kas pielīdzināms novērtējumam - labi. Novērtējums bija par laiku no 2011.gada 17.novembra līdz 2013.gada 4.novembrim.


Написать комментарий