Zvērināts advokāts draud Laimai ar tiesu darbiem par «goda un cieņas aizskaršanu»

foto: laima.lv
foto: laima.lv

Zvērināts advokāts Māris Miķelsons sola vērsties tiesā ar sūdzību pret Laimas un citu NP Foods grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētāju Rolandu Gulbi un uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciālisti Ritu Voronokovu par goda un cieņas aizskarošu ziņu izplatīšanu.

Tiesas draudi uzņēmumam esot gadījumā, ja R. Gulbis un R. Voronkova neatsauks 17. jūnijā masu medijiem sniegto informāciju par reiderisma mēģinājumu, kas vēsrts pret Laimu, Staburadzi un citiem NP Foods grupas uzņēmumiem.

Kā iepriekš informēja Laimas sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova, pret nacionālā mēroga uzņēmumiem Laima un Staburadze reiderisma jeb uzņēmuma darbības paralizēšanas un pārņemšanas shēmu mēģinājuši realizēt jau iepriekš reiderisma uzbrukumos aizdomās turētais advokāts Mārcis Miķelsons un tiesu izpildītājs Jānis Lazdāns, kurš arī vairākkārt iesaistījies reiderismā.

M. Miķelsons noraidīja pret viņu vērstos apsūdzošos izteikumus. Advokāts skaidroja, ka termins «reiderisms» nozīmē uzņēmumu nelikumīgu pārņemšanu (uzņēmuma ļaunprātīgu sagrābšanu), nevis zaudējumu atlīdzināšanas vai līguma pildīšanas pieprasīšanu tiesiskā ceļā.

«Prasības nodrošināšana civiltiesiska strīda gadījumā ir normāls Civilprocesa likumā paredzēts līdzeklis, kas tiek piemērots gadījumā, ja tiesai ir pamats uzskatīt, ka sprieduma izpilde lietā varētu kļūt apgrūtināta vai neiespējama. Prasības nodrošināšanai nav nekāda sakara ar abu Laimas pārstāvju publiskajiem apgalvojumiem par reiderisma mēģinājumu,» pauda M. Miķelsons.

Zvērināts advokāts atzīmē, ka «Laimas pārstāvju apgalvojumos ir būtiskas faktoloģiskas kļūdas, proti, M.Miķelsons nav cēlis prasību pret Laimu un Staburadzi. To veica juridiskā persona Menard Port LLC, kas kopš 2004.gada ir Daumanta Vītola biznesa partneris.

Viņš norādīja, ka «izplatītās ziņas ir ne tikai atzīstamas par nepamatotām un apzināti nepatiesām, bet ir arī godu un cieņu aizskarošas, nodarot būtisku kaitējumu M.Miķelsona kā zvērināta advokāta statusam un reputācijai, kā arī Jāņa Lazdāna statusam un reputācijai».


Написать комментарий