Jautājums par Daugavpils moto radīja neviennozīmīgu pilsētas mēra reakciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Moto „Daugavpils – iespēju pilsēta”, kuru izmantoja Daugavpilī iepriekšējās pilsētas vadības laikā, oponenti kritizēja, un acīmredzot tādēļ pašreizējā pašvaldības vadība nolēmusi atteikties no šīs devīzes.

Portāls Gorod.lv pajautāja mēram Jānim Lāčplēsim vai Daugavpilij uz šodienu pastāv moto, kādai auditorijai tas ir paredzēts un vai strādā efektīvi. Vai arī devīze pilsētai nav vajadzīga?

„Domāju, ka šis jautājums jāapspriež atsevišķi ar kultūras speciālistiem, vēl taču pastāv Stratēģijas komisija, tādēļ, ja ir priekšlikumi, lai tos apspriež cilvēki”, – atzīmēja mērs.

Uz jautājumu par to, vai tas nozīmē, ka patlaban pilsētai nav vienas konkrētas devīzes, mērs atbildēja pietiekami dīvaini un ar smaidu: „Ja jums šķiet, ka nav, tad nav. Jūs taču lemjat, kā jūs domājat, ir vai nav”.

Atzīmēsim, ka Daugavpils attīstības stratēģijā norādīts, ka patriotiskos nolūkos tiek plānots turpināt izmantot moto „Mana pils – Daugavpils”. Šāds nosaukums bija pilsētas attīstības programmai no 2008. gada līdz 2014. gadam, kā arī tas tiks saglabāts attīstības programmā līdz 2020. gadam. Tāpat plānošanas dokumentos norādīts, ka pašvaldība turpinās strādāt pie apstākļu radīšanas investoriem – veicinās biznesa parku pieejamību un attīstīs infrastruktūru, kura atrodas pie tiem.

Atliek vien cerēt, ka potenciālos investorus nebaida šāda pašaizliedzīga daugavpiliešu jūtu izpausme pret savu pilsētu, un vietējo iedzīvotāju patriotisms tik tiešām veicinās pilsētas attīstību.


Написать комментарий