Grībauskaites izteikumi met aizdomu ēnu arī pār Latvijas politiķiem 2

foto: flickr/ Latvijas armija
foto: flickr/ Latvijas armija

Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites paustais intervijā vācu žurnālam Focus met ēnu arī pār Latvijas politiķiem.

Grībauskaite izteikusies, ka Baltijas valstu politiķi saņem no Krievijas piedāvājumus par samazinātām gāzes un naftas pārdošanas cenām apmaiņā pret attiecīgās valsts izstāšanos no NATO, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Satversmes aizsardzības birojs (SAB), kura kompetencē ir šādi jautājumi, Lietuvas prezidentes pausto atsakās komentēt.

Sakot, ka Krievija cenšas saglabāt ietekmi postpadomju telpā un paturēt Baltiju ekonomiskā pavadā, Grībauskaite neko jaunu nepauž, taču šoreiz teikto papildināja atsauces uz informāciju, ka citās Baltijas valstīs notiek sarunas ar dažiem politiķiem, un šajās sarunās Krievija izteikusi minētos piedāvājumus. Grībauskaite arī norāda, ka Lietuva šajā ziņā ir stiprāka par pārējām Baltijas valstīm un spējīgāka stāties pretī Krievijas centieniem destabilziēt situāciju valstī.

Bijušais Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība) Panorāmai apstiprina, ka Grībauskaites teiktais nav nekas jauns, un Krievija izmantos visu, kas tās spēkos, lai vājinātu Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā un NATO. Kas attiecas uz Grībauskaites pausto par atsevišķiem politiķiem no Krievijas puses izteiktajiem piedāvājumiem izstāties no NATO apmaiņā pret lētāku gāzi, Pabriks norāda, ka "nav tādu politiķu, no kuriem tas būtu atkarīgs. Mēs esam demokrātiska valsts."

Jau vēstīts, ka starptautiskās sabiedrības uzmanību konkrētā Grībauskaites intervija izpelnījās ar Lietuvas prezidentes asajiem izteikumiem attiecībā pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, pielīdzinot viņu Hitleram un Staļinam.


Написать комментарий

prieks,ka lietuviesiem prezidente ar mugurkaulu!

Mugurkauls nav stilba kauls. Ja locīšana nes labumu savai valstij, tad kādreiz jāprot izmantot arī tādu iespēju.

Написать комментарий