LTR paziņojusi par Kijevas mēģinājumu saindēt republikas ūdenstilpnes

foto: freedom.kiev.ua
foto: freedom.kiev.ua

Luganskas tautas republikas vadība, pamatojoties uz Aizsardzības ministrijas ziņojumu, pieņēmusi, ka Kijeva mēģinājusi saindēt teritoriju un ūdenstilpnes Birjukovas ciemata apkārtnē.

Kā atzīmēja Aizsardzības ministrija, militāristi vairākkārt konstatējuši ciemata apšaudes ar mīnām faktus. Viena no tām trāpīja piekrastes zonā un neuzsprāga. Atvērtās mīnas pildījums sastāvēja no vairākām marles kārtām, kurās atradās nezināmi kāpuri, tārpi un vilna, – ziņo vz.ru.

Vienam no zemessardzes kaujiniekiem neuzmanības dēļ bija kontakts ar mīnas pildījumu, un pēc dažām stundām viņa temperatūra paaugstinājās un uz ķermeņa parādījās izsitumi, teikts Luganskas tautas republikas portāla ziņojumā.

Pagaidām LTR vadība gaida oficiālu bakteriologu slēdzienu, tomēr pēc viņu vārdiem „jau tagad nav nekādu šaubu par to, ka militāro huntu nekas neaptur, lai destabilizētu stāvokli republikā”.  

Atgādināsim, ka no aprīļa vidus Kijevas valdība Ukrainas Austrumos veic specoperāciju, kuras mērķis ir apspiest protestus Donbasā. Kaujinieki aktīvi izmanto smago artilēriju un kaujas aviāciju. Tiek ziņots par daudziem mierīgo iedzīvotāju upuriem, dzīvojamo māju un infrastruktūras objektu sagrāvi.

Maskava šo specoperāciju, kura jau ir novedusi pie daudziem upuriem abās pusēs, kā arī mierīgo iedzīvotāju vidū, nosaukusi par soda operāciju un aicina Kijevu nekavējoties to pārtraukt.

Aizvadītajā nedēļā Porošenko izdeva rīkojumu visām apakšvienībām pārtraukt uguni Ukrainas Austrumos uz nedēļu. Tāpat viņš iesniedza noregulēšanas plānu. Zemessargi atbalstīja pamiera iniciatīvu.

Neskatoties uz to, aktīva kara darbība reģionā turpinās.


Написать комментарий