Noņemta jumta dēļ applūdušas Daugavpils bērnudārza elpas: celtniekiem nāksies kompensēt zaudējumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī turpina realizēt 8 pirmsskolas izglītības iestāžu rekonstrukcijas projektu, un, pēc vicemēra Dmitrija Rodionova vārdiem, projekta realizācijas gaitā ir radušās problēmas, kuras kavē darbu veikšanu.

Piemēram, aizvadītajās svētku brīvdienās lietus applūdinājis renovētās 1.pirmsskolas izglītības iestādes telpas. Pašvaldības pārstāvji organizēja objekta apsekošanu, tika sastādīts akts, saskaņā ar kuru celtnieki atjaunos bojāto iekštelpu remontu, mēbeles, aprīkojumu.

Jāatzīmē, ka pirms brīvdienām minētajā būvobjektā jau tika sastādīts akts, un celtnieki tika brīdināti, ka vecais jumts jānoņem pārdomāti, jo tika prognozēti nokrišņi. Taču norādījumi netika ņemti vērā, rezultātā tika applūdināts pēdējais stāvs, sabojāts iekštelpās veiktais remonts, nesen iegādātas bērnu gultiņas, grīdu segums.

Pēc objekta apsekošanas vicemērs Dmitrijs Rodionovs paziņoja, ka celtnieki atzina savu vainu, ir gatavi segt zaudējumus un novērst bojājumus.

Lai pirmsskolas izglītības iestāžu renovācijas gaitu varētu labāk kontrolēt, pašvaldība nolēma rūpīgi kontrolēt darbus un sekot, kad celtnieki atrodas objektā, lai viņi pēc tam nesūdzētos par īsu darbu veikšanas termiņu.

D.Rodionovs atzīmēja, ka ES projektu realizācijas termiņi tiešām ir visai īsi, tomēr renovācija esot efektīva, jo pēc objektu siltināšanas var ietaupīt līdz 50% izdevumu. Tādēļ tiek plānots turpināt Daugavpils pirmsskolas izglītības iestāžu siltināšanu. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija esot apstiprinājusi, ka tiks iedalīti līdzekļi vēl divu pirmsskolas izglītības iestāžu renovācijai, esot noslēdzies konkurss uz darbu veikšanu un drīz tiks uzsākti darbi.

Patlaban projekta ietvaros ekspluatācijā ir nodotas 3 pirmsskolas izglītības iestādes, tuvākajā laikā tiks nodota vēl viena. Projekta ietvaros tiek turpināta 4 objektu renovācija. Dažas problēmas radušas sakarā ar nepieciešamību veikt papilddarbus, jo savlaicīgi netika noslēgts līgums ar darbuzņēmēju, kuram bija parāds, paskaidroja D.Rodionovs, atzīmējot, ka līgumu cer noslēgt šonedēļ, tādēļ tiks turpināta pamatdarbu un papilddarbu veikšana, lai paspētu līdz jaunajam mācību gadam.



Написать комментарий