Krievijā skolotāju apvainošanu rosina atzīt par kriminālnoziegumu 1

foto: Vitālija Aņkovs/RIA Novosti
foto: Vitālija Aņkovs/RIA Novosti

Valsts dome rosina noteikt aizliegumu apvainot un izsmiet skolotājus. Par to piektdien, 27. jūnijā raksta laikraksts „Izvestija”.

„Mēs novērojam noskaņojuma izmaiņas jaunatnes vidē – pusaudži ir kļuvuši agresīvāki. Es domāju, ka valstij jāaizsargā pedagogu drošība, kā tas notiek ar tiesībsargājošo orgānu darbiniekiem”, – atzīmē Valsts domes Izglītības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Viktors Šudegovs.

Viņš sagatavo atbilstošus grozījumus. Deputāts vēlas aizliegt „apvainošanu, apsmieklu, pārmetumus par nekompetenci, pamācības, negatīvas attieksmes veidošanu pret skolotāju vidi utt.”. To, tāpat kā vardarbību pret pedagoģijas darbinieku, tiek piedāvāts pielīdzināt spēka pielietošanai vai apvainojumam varas pārstāvim, – ziņo lenta.ru.

Nepilngadīgajiem par skolotāju apvainošanu draudēs rājiens pat līdz izslēgšanai no skolas, bet tiem, kuri vecāki par 18 gadiem – kriminālatbildība.

Turklāt Šudegovs piedāvā skolotājiem piešķirt atvaļinājumu uz termiņu līdz gadam ar puses darba algas apmaksu ar nosacījumu, ka cilvēks strādājis par pedagogu 10 gadus pēc kārtas.


Написать комментарий

Šajā jautājumā Latvijā deputāti varētu ņemt piemēru no Krievijas