ASV nav miera nesēji ES, jo uzskata, ka visi nerezidenti ir teroristi!

foto: bec-dnepr.com
foto: bec-dnepr.com

Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) vērienīgā datu ieguves programma, kas ir vērsta pret ārvalstu pilsoņiem, lielā mērā ir legāls un vērtīgs instruments cīņā pret terorismu, norāda uzraudzības komisija, ziņo LETA.

Komisija, kas iepriekš skarbi kritizējusi centienus veikt izlūkošanu iekšzemē, tagad sākotnējā ziņojumā norāda, ka pasākumi izlūkošanai ārzemēs pamatā atbilst ASV konstitūcijai. Tomēr vienlaikus ziņojuma autori pauž bažas par netīšu amerikāņu datu iegūšanu.

"Ir pierādījies, ka valdības centienos apkarot terorismu, kā arī citās jomās, kas skar izlūkošanu ārzemēs, programma bijusi vērtīga," teikts Privātās dzīves neaizskaramības un pilsonisko brīvību uzraudzības valdes ziņojumā.

Izplatītais dokuments ir ziņojuma projekts, un trešdien par to notiks komisijas balsojums.

Komisija pamatā izteikusies labvēlīgi par to, kā NSA īsteno programmas, kuras tā pilnvarota veikt atbilstoši Ārvalstu izlūkošanas likuma 702.paragrāfam.

"Patlaban vairāk nekā ceturtā daļa NSA ziņojumu saistībā ar starptautisko terorismu ietver informāciju, kas pilnīgi vai daļēji ir balstīta 702.paragrāfa atļautajā informācijas savākšanā, un šī proporcija pieaug ar katru gadu, kopš likums stājies spēkā," teikts ziņojumā.

"Teroristu tīklu uzraudzība atbilstoši 702.paragrāfa nosacījumiem padarījusi iespējamu to, ka valdība var uzzināt, kā tie darbojas, un saprast to prioritātes, stratēģiju un taktiku. Turklāt programmas darbības rezultātā valdība ir identificējusi iepriekš nezināmus indivīdus, kas ir iesaistīti starptautiskajā terorismā, un tai ir bijusi svarīga loma, atklājot un izjaucot konkrētas teroristu sazvērestības, kas bijušas vērstas pret ASV un cirtām valstīm," teikts ziņojumā.


Написать комментарий