Miris futbola leģenda di Stefano

foto: temadaily.bg
foto: temadaily.bg

Mūžībā 88 gadu vecumā pirmdien aizgājis pasaules futbola leģenda Alfredo di Stefano.

Di Stefano sestdien Madridē piedzīvoja infarktu, bet pēcāk kritiskā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā, taču divas dienas vēlāk mira.

Par kādreiz slavenā futbolista nāvi oficiālā paziņojumā pavēstījis karaliskais Spānijas klubs Madrides «Real».

«Madrides kluba prezidents Florentino Peress un direktoru padome vēlas paust savu visdziļāko līdzjūtību un mīlestību un pieķeršanos di Stefano bērniem, ģimenei un draugiem,» teikts paziņojumā. «Tāpat «Real» izsaka līdzjūtību komandas faniem visā pasaulē, zaudējot visu laiku labāko futbolistu.»

Zīmīgi, ka di Stefano no sirdstriekas cieta 2005.gadā, kā rezultātā viņam bija nepieciešams veikt sirds operāciju.

Argentīnā dzimušais di Stefano, kurš karjeras laikā spēlējis ne tikai savas dzimtenes, bet arī Kolumbijas un Spānijas izlasēs, plaši tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem futbolistiem.

Savas karjeras labākos gadus kādreizējais uzbrucējs pavadīja Spānijas komandā Madrides «Real», ar kuru pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados piecas reizes pēc kārtas uzvarēja Eiropas kausā (tagad - UEFA Čempionu līga), kā arī astoņas reizes kļuva par valsts čempionu.

Di Stefano ir «Real» komandas visu laiku otrais rezultatīvākais spēlētājs, kā arī Spānijas čempionāta piektais labākais vārtu guvējs tā vēsturē.

1957. un 1959.gadā di Stefano tika atzīts par Eiropas labāko futbolistu, bet pēc spēlētāja karjeras beigām viņš līdz 1991.gadam veiksmīgi darbojies arī kā treneris.


Написать комментарий