Glābēji min vairākas iespējamās versijas par gāzes sprādziena iemesliem Liepājā

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Policija pagaidām nekomentē iespējamos iemeslus, kādēļ Vānes ielas daudzdzīvokļu namā Liepājā notika gāzes eksplozija.

Savukārt glābēji, balstoties uz notikuma vietā redzēto, pieļauj vairākas versijas, tostarp bezatbildīgi un nepareizi veiktu nelegālo pieslēgumu, neuzmanību vai pat pašnāvības mēģinājumu, ziņo LETA.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Liepājas 2.daļas komandieris Vidmants Jonkus atzina, ka notikušā iemeslus jāskaidro policijai, jo pilnīgu notikušā ainu var iegūt, tikai aptaujājot mājas iedzīvotājus, veicot nepieciešamās ekspertīzes un citas izmeklēšanas procedūras. No notikuma vietā redzētā izdarīt pārliecinošus secinājumus par notikušā apstākļiem neesot iespējams, jo, balstoties tikai uz šādu informāciju, iemesli varot būt vairāki.

Pašlaik skaidrs esot tas, ka dzīvoklī, kur bija sprādziena epicentrs, notikusi nelegāla gāzes izmantošana. Šim dzīvoklim dabasgāzes padeve bija atslēgta 2008.gadā, līdz ar to skaitītājam bija jābūt noplombētam. Ierodoties notikuma vietā pēc eksplozijas, konstatēts, ka plombas ir norautas un gāzes ventilis bijis vaļā.

Nevar izslēgt, ka eksplozija notikusi, nepareizi un bezatbildīgi veicot pieslēgšanos gāzes vadam, bet tikpat labi var pieļaut, ka dzīvokļa iemītnieks gāzi nelegāli izmantojis jau iepriekš un gāzes noplūde liktenīgajā dienā notikusi neuzmanības dēļ.

Tāpat esot iespējams ka, piemēram, nav izturējusi kāda gumijas caurule, ar kuru gāzes plīts varējusi būt savienota ar gāzes vadu. Nevar arī izslēgt, ka notikušais bijis pašnāvības mēģinājums, pieļāva VUGD pārstāvis.

Policija joprojām nekomentē iespējamos notikušā iemeslus. "Policijai būs diezgan daudz darba, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Ir jāuzklausa iedzīvotāju liecības, jāveic nepieciešamās ekspertīzes," atzina Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Portāls Mixnews.lv jau rakstīja, ka 5.jūlija vakarā Liepājā, Vānes ielā, kādā piecstāvu dzīvojamā mājā notika eksplozija. Vīrietis, kurš atradies sprādziena epicentrā, guva smagus trešās pakāpes ķermeņa apdegumus un vēlāk slimnīcā mira.

Negadījumā cieta vēl seši cilvēki, tostarp divi bērni. Abi bērni un divas sievietes no slimnīcas jau izrakstīti, bet kāds vīrietis, kā arī viena sieviete joprojām turpina ārstēšanos slimnīcā.

Saistībā ar notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 20.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Policija noskaidros notikušā cēloņus un apstākļus, taču pagaidām nekomentēs iespējamos notikušā iemeslus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.


Написать комментарий