Aktrisei, kura mēģinājusi noindēt Obamu, piespriests 18 gadu cietumsods

foto: spletnik.ru
foto: spletnik.ru

Šenona Ričardsone mēģināja noindēt ASV prezidentu un Ņujorkas mēru ar pašas pagatavotu indi – ricīnu.

Amerikas tiesa piesprieda bijušai 36 gadus vecajai Teksasas aktrisei Šenonai Rodžersai Gesai Ričardsonei 18 gadu cietumsodu par indes izgatavošanu un mēģinājumu noindēt ASV prezidentu baraku Obamu un Ņujorkas mēru Maiklu Blumbergu. Tāpat notiesātajai jāizmaksā kompensācija 36 700 dolāru apmērā, – ziņo topnews.ru

Kā ziņo ITAR-TASS, Ričardsone tika arestēta 2013. gada 7. jūnijā Ņubostonā, kura atrodas apmēram 160 km attālumā no Šrivportas pilsētas Luiziānas štatā. Tieši no turienes pērnā gada maijā politiķiem tika nosūtītas vēstules ar indi. Vēstījums saturēja draudus saistībā ar politiķu stingro politiku šaujamieroču apgrozījuma kontroles jautājumā.

Apsūdzība uzskata, ka pirms aresta aktrise, kura ir 6 bērnu māte, mēģināja novelt vainu uz savu vīru, paziņojot policijai par to, ka viņa it kā viņa datorā atradusi informāciju par ricīna izgatavošanu un dažus datus par Obamu un Blumbergu. Tomēr viss atklājās pēc tam, kad sieviete izgāzās melu detektora testā.

2013. gada decembrī Ričardsone atzina savu vainu un nolēma sadarboties ar izmeklēšanu. Tas ļāva viņai izvairīties no lielāka cietumsoda.

Piebildīsim, ka Ričardsone pazīstama kā nelielu lomu tēlotāja tādos seriālos kā „Vampīra dienasgrāmatas”, „Staigājošie miroņi” un filmā „Strupceļā”.


Написать комментарий