Projekta „Tradicionālās spēles svaigā gaisā” dalībnieku vizīte Rumānijā

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

Tikko kā izskanējis pēdējais zvans skolās un skolēni ir pavadīti garajās vasaras brīvdienās, skolotājas Viktorija Mikuļina un Iveta Kaķeševa no Eglaines pamatskolas 1. jūnijā dodas uz Rumāniju, ziņo Ilūkstes novada portāls.

Šī ir piektā Eiropas Savienības mūžizglītības programmas Comenius skolu daudzpusējās partnerības projekta dalībnieku tikšanās. Ar katru reizi dalībnieki kļūst draudzīgāki, tikšanās reizes kļūst sirsnīgākas.

Skaistajā Rumānijas pilsētā mūs sagaidīja kolēģi no Baia Mare pilsētas Alexandru Ioan Cuza pamatskolas. Četru dienu laikā rumāņu kolēģi projekta dalībniekiem no 9 valstīm- Polijas, Itālijas, Grieķijas, Spānijas, Bulgārijas, Ungārijas, Turcijas un Latvijas stāstīja, rādīja par savu skolu, par izglītības sistēmu Rumānijā un Baia Mare, kā arī iepazīstināja ar skaistākajām un ievērojamākajām vietām Rumānijā. Dalībnieki varēja izbaudīt rumāņu tradicionālos ēdienus, kā arī iepazīstināja ar dažādām tradīcijām Rumānijā, varēja baudīt krāšņu koncertu, kuru sagatavoja sadraudzības skolas skolēni ar vecāku un skolotāju palīdzību. Vizīte bija ļoti interesanta, rumāņi viesus uzņēma vienkārši fantastiski!

Rumānija projekta dalībniekiem paliks atmiņā kā ļoti jauka, krāšņa zeme, kurā aug ļoti daudz rožu un dzīvo ļoti sirsnīgi cilvēki!


Написать комментарий