EDSO novērotāji ieradušies MH17 avārijas vietā; kaujinieki ļāvuši tikai daļēju piekļuvi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Piektdien vietu, kur nokritusi ceturtdien virs Ukrainas notriektā Malaizijas pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar gandrīz 300 cilvēkiem uz klāja, sasnieguši Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji, vēsta aģentūra AFP.

Tomēr piekļūt katastrofas vietai prokrieviskie kaujinieki novērotājiem ļāvuši tikai daļēji, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz Šveices pārstāvi EDSO Tomasu Gremingeru.

Pašieceltie separātistu līderi iepriekš paziņoja, ka ļaus katastrofas izmeklēšanas nolūkos avārijas vietai brīvi piekļūt starptautiskajiem novērotājiem un ekspertiem.

Kaujinieki traucē izmeklēšanu un atņem ukraiņu speciālistiem atrastos lietiskos pierādījumus, piektdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes runasvīrs Andrijs Lisenko.

Viņš arī atgādināja, ka prokrievisko kaujinieku rīcībā varētu būt dažas no lidmašīnas "melnajām kastēm". Separātisti jau ceturtdien paziņoja, ka "melnās kastes" nodos Maskavai. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs gan paziņoja, ka Krievija tās negrasās pieņemt.

 


Написать комментарий