Daugavpilī notiks patriotiska spēle „Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas”

foto: m.liepajniekiem.lv
foto: m.liepajniekiem.lv

17.jūlijā Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par skolēniem domātās patriotiskas spēles „Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas” posma rīkošanu Daugavpilī.

Vicemērs Jānis Dukšinskis paskaidroja, ka minētā piedzīvojumu un izaicinājumu spēle parasti tiek organizēta valsts svētku priekšvakarā, spēles posmi notiek dažādos Latvijas reģionos, bet fināls – Rīgā. Reģionos notiekošās sacensības ir atkarīgas no reģiona īpatnībām.

Daugavpilī šīs spēles posms notiks pirmo reizi, un pilsētas skolu skolēniem būs iespēja tajā piedalīties. Sacensību rīkošanai Daugavpilī būs nepieciešams materiālais atbalsts aptuveni 2 000 eiro apmērā. Deputāti konceptuāli atbalstīja spēles rīkošanu Daugavpilī, tomēr jautājums par sacensību finansējumu pagaidām nav atrisināts – nepieciešamos līdzekļus centīsies iedalīt no Jaunatnes departamenta u Izglītības pārvaldes budžeta.

J.Dukšinskis atzīmēja, ka, ja pašvaldība atbalstīs spēles posma rīkošanu Daugavpilī, tās nosaukums būs „Jaunie Daugavpils sargi: Latvijas hronikas” un sacensības notiks cietoksnī.

Jāatzīmē, ka spēle mūsu valstī notiek kopš 2008.gada, tās rīkošanu atbalsta LR Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki un citas organizācijas. Tā ir aizraujošā spēle brīvā dabā, kurā jaunieši var iegūt iemaņas un prasmes, kuras ikdienā izmanto jaunsargi, un piedalīties sacensībās.


Написать комментарий