Pirmais deputātu kandidātu saraksts: Saeimā Latgali vēlas pārstāvēt cilvēki bez augstākās izglītības un nedzīvojošie šajā reģionā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No šā gada 16.jūlija līdz 5.augustam Centrāla vēlēšanu komisija (CVK) pieņem deputātu kandidātu sarakstus 12.Saeimas vēlēšanām.
Saskaņā ar CVK informāciju, uz šodienu, 21.jūliju, ir saņemts tikai viens kandidātu saraksts – to iesniegusi partija „Suverenitāte”, sarakstā iekļauti 43 kandidāti.

Zīmīgi, ka tikai 4 no 9 deputātu kandidātiem no Latgales dzīvo mūsu reģionā – Līvānu, Balvu un Kārsavas novadā. Pārējie partijas locekļi plāno pārstāvēt mūsu reģionu, taču dzīvo Rīgā un Salaspils novadā.

Interesanti, ka tikai vienam no 9 kandidātiem, kuri vēlas pārstāvēt Latgali Saeimā, ir augstākā izglītība. Jaunākajam deputātu kandidātam ir 22 gadi, vecākajam – 66.

Runājot par partiju kopumā, jāatzīmē, ka saskaņā ar CVK statistikas datiem vairākums deputātu kandidātu ir vīrieši (32), pārējās kandidātes (11) ir sievietes. Jaunākajam partijas biedram ir 21 gads, vecākajam – 76 gadi.

Nedaudz vairāk nekā pusei no kandidātiem – 23 cilvēkiem – ir augstākā izglītība. Vairākums kandidātu – 28 cilvēki – dzīvo Rīgā, tikai daži – Latgalē (Līvānu, Balvu un Kārsavas novadā).

Vairākums kandidātu pēc tautības ir latvieši – 29 cilvēki, tāpat partijā ir 4 krievi, 2 ukraiņi un 1 polis, 7 cilvēki savu tautību nav norādījuši.
20 partijas biedri ir precējušies, 12 – nav precējušies, 8 nav norādījuši šo informāciju, partijā ir 1 atraitnis (-e) un 2 šķīrušies cilvēki.
67,4% (29 cilvēki) ir nodarbinātas personas, 16,3% (7 cilvēki) — pašnodarbinātas personas, 7% (3 cilvēki) ir pensionāri, 2,3% (1 cilvēks) ir bezdarbnieks, 2,3% (1 cilvēks) – mājsaimniece, 4,7% (2 cilvēki), sniedzot informāciju par savu nodarbošanos, izvēlējās variantu „cita”.
Atgādināsim, ka kārtējās parlamenta vēlēšanas, kurās vēlēsim 12.Saeimu, notiks 2014.gada 4.oktobrī.

 


Написать комментарий