Vai daugavpiliešiem būs jāmaksā par lielgabarīta un būvatkritumu nodošanu?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.jūlijā kārtējā preses konferencē Daugavpils pilsētas domē kļuva zināms, ka līdz ar jauna atkritumu izvešanas operatora darbības uzsākšanu mūsu pilsētā, visdrīzāk, tiks mainīta lielgabarīta un būvatkritumu izvešanas kārtība.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns paziņoja, ka patlaban būvatkritumus pilsētā var nodot kompānijai „Eko Latgale”, kura pieņem atkritumus savā bāzē. Savukārt lielgabarīta atkritumus, kurus pilsētnieki atstāja pie atkritumu konteineriem, savāca AS „Daugavpils Spec.ATU”. Pilsētniekiem bija iespēja atstāt pie konteineriem lielgabarīta atkritumus (piemēram, dīvānu vai skapi), un uzņēmuma darbinieki, savācot atkritumus no konteineriem, ziņoja, kurās vietās jāsavāc lielgabarīta atkritumi, kuras firma izveda nedēļas laikā. Pilsētniekiem par šo pakalpojumu maksāt nevajadzēja.

Kā zināms, no 1.augusta ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Daugavpils teritorijā nodarbosies cita firma. No A.Pudāna paskaidrojumiem izriet, ka patlaban vēl nav zināms, vai jaunais operators savāks arī lielgabarīta atkritumus un šo jautājumu vajadzēs apspriest.

Teorētiski arī iepriekš būvatkritumus nedrīkstēja atstāt pie konteineriem, bet pilsētnieki to darīja, un iepriekšējais operators šos atkritumus izveda. Izskatās, ka jaunais operators to darīt neplāno. A.Pudāns paziņoja, ka patlaban tiek strādāts pie īpaša laukuma izveides pilsētā, kurā iedzīvotāji varēs nodot būvatkritumus. Laukums atradīsies aiz bijušās Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas un sāks darboties nākamgad. 

Plānots, ka ar šī laukuma apsaimniekošanu nodarbosies pašvaldības uzņēmums, un būvatkritumu nodošana būs maksas pakalpojums.


Написать комментарий