Eiropas biržās valda negatīvs noskaņojums

foto: euroboss.ru
foto: euroboss.ru

Pirmdien Eiropas akciju tirgus indeksi saruka, jo investoru vidū turpinājās negatīvs noskaņojums saistībā ar krīzi Ukrainā un Tuvajos Austrumos.

Eiropas tirgu raksturojošais Stoxx Europe 600 samazinājās par 0,45%. Lielbritānijas FTSE 100 saruka par 0,33%, Francijas CAC 40 - par 0,42%, bet Vācijas DAX 30 – par 0,9%.

Investoru noskaņojumu pasliktināja arī vairāku kompāniju rezultāti, kas sagādāja vilšanos. Tā, piemēram, Vācijas Commerzbank akcijas cena saruka par 1,8% pēc tam, kad finanšu tirgus uzraugs konstatējis augstus operacionālus riskus bankas darbībā, bet Deutsche Post akcijas cena samazinājās par 1,8% pēc tam, kad JPMorgan Chase&Co samazināja Eiropas lielākās pasta kompānijas ieņēmumu un akcijas cenas prognozi.

Tāpat samazinājās arī vairāku Eiropas autoražotāju akcijas. Eiropas otrā lielākā autoražotāja Peugeot Citroen akcijas cena saruka par 2,4%, bet trešā lielākā – Renault – par 1,4%.

Samazinājās arī Eiropas tūrisma un izklaides sektoru uzņēmumu akcijas. Tā, piemēram, Air France-KLM akcijas cena zaudēja 2,6%, bet TUI AG – 2,6%.


Написать комментарий