Melnā saraksta māksliniekiem dienas laikā būs jāpamet Latvija

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ja kāds no "melnajā sarakstā" iekļautajiem trim māksliniekiem Latvijā ieradīsies, piemēram, pa sauszemi, viņam, visticamāk, tiks dota tieši viena diena laika, lai pamestu valsti, ziņo LETA.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) žurnālistiem pēc Krīzes vadības padomes sēdes sacīja, ka patlaban neesot informācijas, ka kāds no sarakstā iekļautajiem māksliniekiem ir ieradies Latvijā.

Taču pastāv iespēja, ka kādam no viņiem ir citā Eiropas Savienības valstī izdota vīza, un gadījumā, ja viņš Latvijā ierodas, šķērsojot sauszemes robežu, nevis ar lidmašīnu, uzreiz nevar konstatēt, ka viņš Latvijā ir ieradies.

Gadījumā, ja tiks identificēts, ka mākslinieks tomēr ir šķērsojis valsts robežu, viņu uzreiz neizraidīšot, bet gan došot saprātīgu laiku, lai valsti pamestu. Kozlovskis minēja, ka šis termiņš varētu būt viena diena. "Skaidrs, ka tas nenotiks nekavējoties un aiz rokas nevedīsim ārā," piebilda ministrs.

Kā pastāstīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums, aizliegums ieceļot Latvijā attiecas arī uz personām, kurām ir izsniegta Vienotā jeb Šengenas vīza.

"Krievijas māksliniece un jebkura cita sarakstā iekļautā persona, mēģinot ieceļot Latvijā, kādā no robežkontroles punktiem tiks nosūtīta atpakaļ uz izceļošanas valsti," sacīja Eihenbaums.

Viņš norādīja, ka vienīgais izņēmuma gadījums būtu, ja Valērija vai kāds no citiem sarakstā iekļautajiem cilvēkiem gribētu ieceļot Latvijā uz kādu no Apvienoto Nāciju Organizācijas pasākumiem. Tajos var piedalīties arī personas, kurām ieceļot valstī ir aizliegts. Kā skaidroja Eihenbaums, izņēmums paredzēts, lai "neaizslēgtu durvis diplomātiskajiem kontaktiem", bet uz izklaides un citu veidu pasākumiem šāds izņēmums neattiecas.

Gadījumā, ja kāds no māksliniekiem ieradīsies ar lidmašīnu, viņam uzreiz lidostā tiks liegta ieceļošana Latvijā.


Написать комментарий