ASV: Krievija apšauda ukraiņu armijas pozīcijas no savas teritorijas

foto: lsm.lv
foto: lsm.lv

ASV ir pierādījumi tam, ka Krievija no savas teritorijas apšauda ukraiņu armijas pozīcijas Austrumukrainā. Ar šādu paziņojumu klajā nāca ASV Valsts departamenta pārstāve Marī Hārfa.

Šī informācija ir balstīta ASV un citu draudzīgo valstu izlūkošanas datos, paziņoja ASV Valsts departamenta pārstāve.

Viņa norādīja, ka arī pēc Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanas bruņojums turpina plūst pāri robežai, ir arī ziņas, ka Krievija plāno nosūtīt prokrieviski noskaņotajiem separātistiem Ukrainā jaunas jaudīgas raķešu sistēmas.

"Tāpat mums ir pierādījumi tam, ka Krievija no artilērijas kompleksiem apšauda ukraiņu armijas pozīcijas,” sacīja Hārfa.

Līdzīgu informāciju sniedz arī Ukrainas Aizsardzības ministrija. „Mums ir videomateriāli un liecības, ka uz Ukrainas armijas pozīcijām  no Krievijas Federācijas teritorijas tiek šauts ar artilērijas ieročiem un sistēmām “Grad”,” paziņoja aizsardzības ministrs Valērijs Geletejs.

Jau ziņots, ka „Malaysia Airlines” lidmašīna, reiss MH17 no Amsterdamas uz Kualalumpuru, notriekta ceturtdien vakarā virs Donbasa. Gan Ukrainas armija, gan separātisti noliedz, ka būtu notriekuši lidmašīnu. 

Savukārt ASV paziņoja, ka atbildība par Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofu Donbasā gulstas uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina pleciem, jo prokrieviskie separātisti Ukrainas austrumos, kuri pēc ASV izlūkdienesta datiem notriekuši šo lidmašīnu, nevarēja rīkoties bez Krievijas valdības un Putina atbalsta.

 


Написать комментарий