Braša koala pieķeras automašīnas restēm un tā brauc 90 kilometrus

foto: Australia Zoo
foto: Australia Zoo

Kāda braša koala Austrālijā veikusi prātam neaptveramu ceļojumu, pieķeroties garām braucošas automašīnas radiatora restēm un nobraucot 90 kilometrus, vēsta "Sky News".

Automašīnā esošie pasažieri koalu pamanīja tikai kādā degvielas uzpildes stacijā. Tā atradās 88 kilometru attālumā no Kvīnslendas štata apkaimes, kur koala dzīvoja.

Koalu, kurai šāda piedzīvojuma dēļ jau dota iesauka Timberwolf, veterinārārsti steidzami aizveda uz slimnīcu. Taču pēc rūpīgām pārbaudēm četrus gadus vecajai koalas meitenītei konstatēja tikai saplēstu nagu.

Zooloģiskā dārza darbiniece Klaudija Lakassa pēc atgadījuma bija pārsteigta par dzīvnieciņa izdzīvošanu un to, ka koala neguva būtiskas traumas: "Tas ir patiesi izcils stāsts. Šī koala ir īstākā veiksminiece."

Austrālijas zooloģiskajā dārzā, ko ir izveidojis pazīstamais "krokodilu mednieks" Stīvs Ērvins, ik mēnesi tiek atvestas aptuveni 70 koalas. Daudzas no tām tikušas ievainotas auto avārijās vai cietušas dažādu mājdzīvnieku uzbrukumiem.

Šobrīd Timberwolf atpūšas kāda Brisbenas zooloģiskā dārza koka zaros un drīz tiks izlaista tajā pašā vietā, no kurienes viņa aizmuka.
 


Написать комментарий