Amerikā IT nozarē gandrīz nav atlicis sieviešu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Informācijas tehnoloģiju nozarē ASV ir viens no pašiem nevienlīdzīgākajiem strādājošo dzimumu sadalījumiem - 85% no amatiem ieņem vīrieši, atsaucoties uz tehnoloģiju portālu "The Verge", ziņo "Nozare.lv".

Amerikāņi noraizējušies, ka ierasti progresīvajā IT nozarē par būtisku problēmu kļuvis samērā vienpusīgais dzimumu sadalījums - strauji augošajā industrijā sievietes ieņem tikai 15% amatu. Salīdzinājumā - citās nozarēs ASV valda lielāka dzimumu vienlīdzība: vidējais rādītājs kopumā nozarēs, kas nav saistītas ar tehnoloģijām, ir 53% vīriešu un 47% sieviešu.

Vadošais sociālais tīkls "Facebook" par spīti skaļiem izteikumiem par vienlīdzību uzņēmumā arī sastapies ar līdzīgu problēmu - 69% no uzņēmuma darbiniekiem ir vīrieši, un vadošos amatus tie ieņem 77% gadījumu. Lai veicinātu sieviešu ienākšanu tehnoloģiju industrijā, "Facebook" sācis veikt plašas sociālās kampaņas, kas veicināšot skolas vecuma meiteņu ieinteresēšanu programmēšanā.

Pētījumā, ko veicis "Facebook", atklājušās nevienlīdzības problēmas arī dažādu rasu sadalījumā kompānijas amatos.

Ja vadošos amatus ieņem teju tikai baltās rases pārstāvji, tad kopumā šī rase ieņem 57% no visiem amatiem. Otra izplatītākā rase ir aziāti, kas "Facebook" ir 34% no visa personāla. Vismazāk uzņēmumā nodarbināti nēģeru rases pārstāvji (2%).
 


Написать комментарий