Eksperts: ASV ļoti vēlas piespiest Snoudenu klusēt

kadrs no video
kadrs no video

Visā pasaulē pazīstamais atmaskotājs Edvards Snoudens iesniedzis nepieciešamos dokumentus, lai pagarinātu pagaidu atrašanās Krievijā atļauju. Viņš vairākas reizes ziņojis par vēlēšanos atgriezties mājās, tomēr dzimtenē viņu gaida kriminālvajāšana.

Pēc žurnālista Normana Solomona domām ASV varas iestādes, ja rastos tāda iespēja, uzreiz liegtu viņam kontaktus ar presi un sabiedrību.

Nesen iznākušajā ziņojumā tiek teikts, ka Edvarda Snoudena atmaskojumi ASV tehnoloģijas gigantiem Amazon un Dropbox izmaksājuši desmitus miljonus dolāru. Šo kompāniju pārdošanas krasi samazinājās pēc katra ievērojama atmaskojuma. Nesen Snoudens sniedza interviju Lielbritānijas laikrakstam The Guardian. Viņš noliedz, ka strādā Krievijas valdības labā, un paziņo: ja Amerikas varas iestādēm būtu pierādījumi, tie zibenīgi izplatītos visos Amerikas MIL, – ziņo russian.rt.com.

Tāpat Snoudens paziņoja, ka paļauties uz taisnīgu tiesu viņam nenākas, un viņš labāk paliks Krievijā, nekā atgriezīsies dzimtenē, kurā viņu gaida nelikumīga vajāšana. Savukārt žurnālists Normans Solomons domā, ka ASV valdība vēlas Snoudenu ieslodzīt uz pēc iespējas lielāku termiņu.

Sabiedriskās uzraudzības institūta vadītājs Solomons ir pārliecināts, ka ASV valdībai ir tikai viens mērķis: iesēdināt bijušo Nacionālās drošības aģentūras aģentu vieninieka kamerā, un liegt viņam kontaktus ar MIL.

„ASV Edvards Snoudens nevar gaidīt taisnīgu tiesu. Saskaņā ar Amerikas tiesību un politisko sistēmu valdība var būt gan tiesnesis, gan zvērināts piesēdētājs. Tā saucamās ASV izlūkošanas kopienas vadība ļoti vēlas piespiest Snoudenu klusēt. Viņi labprāt vēlētos rīkoties ar Snoudenu kā ar Čelsiju Meningu: atgrieztu viņu uz ASV, iesēdinātu vieninieka kamerā, liegtu kontaktu ar MIL un sabiedrību, bet pēc tam piespriestu cietumsodu”, – domā žurnālists.    


Написать комментарий