Budapeštas zoodārzā lācis slīkstošai vārnai izglābis dzīvību

foto:
foto:

Apbrīnojamas glābšanas operācijas, kuras demonstrē dzīvnieku cēlsirdību un kurām nav nekā kopēja ar dabīgo atlasi, vienmēr iedvesmo skatītājus.

Budapeštas zoodārzā lācis izvilka no ūdens vārnu ne jau tādēļ, lai to apēstu, bet lai palīdzētu nelaimē nonākušajam putnam.

Aizkustinošo video YouTube ievietoja lietotājs Aleksandrs Medvešs. Lācis, kurš dzīvo Budapeštas zoodārzā sēž pie dīķa, kurā iekritusi vārna. Dzīvnieks nesteidzīgi apskata putnu, kurš nevar pacelties gaisā un bezpalīdzīgi plunkšķina slapjos spārnus.

Pēc tam lācis, palīdzot sev ar ķepu, saudzīgi paņem vārnu ar zobiem un izvelk uz sauszemes. Pēc tam viņš demonstratīvi novēršas un turpina ēst ābolus un burkānus, pat neskatoties uz potenciālo medījumu. Vārna acīmredzot, gaidīdama citu likteni, sākumā guļ uz muguras, bet pēc tam, it kā neticot notikušajam, piesardzīgi pagriežas un skatās uz savu glābēju, – vēsta russian.rt.com.

Par absolūtu sociālo tīklu hītu kļuvis bifeļu, lauvu un krokodilu kaujas Āfrikas savannā video par bezpalīdzīgu bifeļa mazuli. Bifeļa mazulis sākumā bija nokļuvis lauvu ķetnās, bet pēc tam viņam uzbruka krokodilu pāris. Viņa māte un viss bifeļu bars aizstāvēja mazuli un uzvarēja plēsējus. 

Par vēl vienu ļoti populāru video kļuvis novērošanas kameru ieraksts virs Čīles ātrgaitas šosejas, kurā redzama neredzēta glābšanas operācija. Suni notrieca mašīna, kad viņš mēģināja pārskriet pāri šosejai. Cits suns, riskējot ar savu dzīvību, aizvilka draugu uz drošu vietu – abi izdzīvoja. 


Написать комментарий