Krievijas triatlona čempionātā dzīvību zaudējis viens sportists

foto: www.triatlons.lv

Krievijas triatlona čempionāta laikā dzīvību zaudējis viens sportists, bet nāves iemesli vēl nav noskaidroti, vēsta "championat.ru".

Aizvadītās nedēļas nogalē Krievijas čempionāts triatlonā risinājās Ņižņijnovgorodā, bet incidents noticis sacensību pēdējā posmā - 21 kilometru garā skrējiena laikā. 26 gadus vecais Jegors Ļeontjevs skrējiena laikā zaudēja samaņu un saļima uz ceļa. Pirms mediķu ierašanās citi sportisti centās palīdzēt Ļeontjevam, vēlāk arī mediķi mēģināja glābt sportista dzīvību, taču centieni bija nesekmīgi.

Kā vēsta Krievijas Triatlona federācija, Ļeontjevs pirms sacensībām iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus un izziņas, lai varētu startēt sacensībās. Rīkotāji arī norāda, ka distancē sportistiem bija nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi - gan atsevišķi barošanās punkti, gan vairāki dzeršanas punkti.

"Lai gan sportistam laicīgi tika sniegta medicīniskā palīdzība, dzīvību glābt neizdevās. Lai noteiktu nāves iemeslus, pieprasīts veikt tiesu medicīnas ekspertīzi. Pārbaužu laikā būs jānoskaidro, vai sportists ir veicis arī dopinga pārbaudes," teikts oficiālajā paziņojumā.

Tomēr vairāki aculiecinieki internetā pēc sacensībām publicējuši rīkotājiem ne visai glaimojošus faktus. Trases malā nav bijuši darbinieki, kuri pa rāciju varēja ātri nodot informāciju, bet dežūrējošās ātrās palīdzības šoferis turpat netālu makšķerējis, tāpēc mediķi ieradušies ar novēlošanos. Savukārt mediķu mašīnā nav bijusi ārkārtas gadījumiem paredzētās tehnikas un atbilstoši medikamenti.


Написать комментарий