Lielbritānijas arodbiedrības līderis nosaucis Ukrainas varu par „fašistiem”

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Lielākās Lielbritānijas arodbiedrības „Unite the Union” administrācijas vadītājs Endrjū Murejs aicina Kamerona valdību atturēties no Kijevas „fašistiskās” varas atbalsta, ziņo Lielbritānijas laikraksts Daily Mail.

Par godu organizācijas „Solidaritāte ar antifašistisko pretestību Ukrainā” atklāšanai savā runā Endrjū Murejs paziņoja par to, ka nav pieļaujams „represiju turpinājums Ukrainas Austrumos”.

„Mums jāpieprasa no valdības apturēt ES un NATO paplašināšanas atbalstu un pārtraukt Kijevas valdības atbalstu”, – atzīmēja arodbiedrības līderis.

Kopumā Murejs kategoriski nosodīja Ukrainas valdību un pateica, ka tās politika „vērsta uz savas tautas iznīcināšanu”, – ziņo ruconnect.co.uk.

Iepriekš arī arodbiedrības vadītājs Lens  MakKluskejs paziņoja par Ukrainas separātistu atbalstu, tāpat kā Endrjū Murejs piedaloties grupas „Solidaritāte ar antifašistisko pretestību Ukrainā” izveidošanā.

„Unite the Union” ir lielākā Lielbritānijas arodbiedrība, kura dibināta 2007. gadā, apvienojoties arodbiedrībām „Amicus” un „Transport and General Worker’s Union”.

Arodbiedrības mērķis ir darbinieku tiesību aizstāvēšana. Tās biedru skaits patlaban sastāda 1,42 milj. cilvēku.     


Написать комментарий