DTR separātisti aicina Ukrainas karavīrus turpināt pāriešanu uz Krieviju

foto: rg.ru
foto: rg.ru

DTR separātisti atbalsta pēdējā laikā radušos tendenci, kad Ukrainas karavīri masveidā pāriet uz Krievijas teritoriju, otrdien paziņoja kaujinieku štāba politnodaļas priekšnieks Igors Ivanovs.

„Puiši ir padevušies un pareizi darījuši. Savādāk mēs būtu viņus iznīcinājuši. Bet mums nav mērķa iznīcināt Ukrainas karavīrus, kurus liek zem mūsu lielgabaliem”, – paziņoja Ivanovs. Pēc viņa domām Ukrainas Austrumos notiek speciāli organizēts „slāvu tautas genocīds”, par kuru jāatbild Kijevas politiķiem, ziņo ria.ru.

„Lai padotos, jāpiemīt vīrišķībai tādēļ, ka aiz viņu mugurām stāv „Labējais sektors”. Padodaties, pārejiet, jūs darāt pareizi”, – domā Ivanovs. Viņš atzīmēja, ka no 438 karavīriem, kuri ir pārgājuši robežu, tikai 180 piekrita atgriezties Ukrainā.

Patlaban Luganskas apgabala dienvidos aplenkumā atrodas vairāki simti Ukrainas armijas un Nacionālās gvardes karavīru, paziņoja štābs.

„Vienoties par visu aplenkto karaspēku pilnīgu padošanos pagaidām nav izdevies, pārrunas turpinās. Šajā katla daļā palikušajiem izvirzīts nosacījums – padoties un pāriet uz Krieviju, bet tehniku neiznīcināt, savādāk atkal sāks strādāt „Grad”. 72. brigāde faktiski beidza pastāvēt, jo tai beidzās munīcija un pārtika. Kaujinieki bija piebraukuši ar tankiem pie huntas pozīcijām 400 m attālumā, atbildes uguns netika atklāta – vienkārši nav ar ko. Kad padevās 72. brigāde, daļai karavīru patronu nebija vispār, dažiem – 1–2 magazīnas uz automātu”, – paziņoja separātistu štābs.

„Tāpat ir informācija, ka to vidū, kuri nav padevušies, ir Polijas algotņi, ar ko arī ir izskaidrojama pretošanās (iespējams nopietns starptautiskais skandāls)”, – precizēja štāba pārstāvis.  

Pirmdien Krievijas Rostovas apgabala FDD Robežsardzes pārvaldes preses dienesta vadītājs Vasīlijs Malajevs paziņoja, ka naktī ar lūgumu piešķirt patvērumu uz Krievijas teritoriju pārgājuši 438 Ukrainas karavīri.


Написать комментарий