Krievijas ierēdnis lūdz piedošanu par valdības stulbo politiku 1

foto: nakanune.ru
foto: nakanune.ru

Krievijas ekonomikas ministra vietnieks Sergejs Beļakovs sociālajā tīklā "Facebook" atvainojies par valdības stulbo politiku pensiju jautājumā, ziņo LETA-AFP.

"Es atvainojos visu priekšā par stulbajām lietām, ko darām, un par to, ka neesam patiesi," paziņojis Beļakovs, piebilstot, ka tas ir viņa personīgais viedoklis.

Beļakova komentārs izpelnījies lielu ievērību sociālajos tīklos, uzkurinot jau tā lielo sabiedrības neapmierinātību ar pensiju politiku. Krievijas valdība ir pagarinājusi pagājušā gadā pieņemto lēmumu novirzīt nākotnes pensiju naudu privātu fondu investīcijām ekonomikā.

Kritiķi šo valdības soli uzskata par mēģinājumu aizbāzt budžeta caurumus uz nākotnes pensionāra rēķina.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins noliedz, ka šī nauda būtu konfiscēta, bet ekonomikas ministrs Antons Siluanovs atklāja, ka nauda izmantota krīzes pasākumiem un Krimas pussalas attīstībai.

Beļakovs valdības lēmumu pagarināt pensiju naudas novirzīšanu citiem mērķiem "Facebook" nodēvējis par kaitīgu, norādot, ka tas ir viņu apkaunojis. Viņš arī norādījis, ka Rietumu Ukrainas krīzes dēļ Krievijai piemērotās sankcijas pastiprinājušas domstarpības valdībā par finanšu jautājumiem un situāciju neatvieglo arī pieturēšanās pie Putina solījumiem ekonomikas jomā.

Krievija jau gadiem ilgi cenšas reformēt savu pensiju sistēmu, galu galā vienojoties par sistēmu, kurā darba devēji maksā nodokli, kas tiek sadalīts starp Valsts pensiju fondu un privātajiem fondiem, kurus izvēlas darbinieki vai to pārstāvji.

Tomēr valdība šonedēļ lika noprast, ka šī sistēma nedarbojas. Krievijas nodarbinātības un sociālās aizsardzības ministrs Maksims Topiļins pirmdien paziņoja, ka privātie fondi ir neefektīvi un, visticamāk, nepareizi izrīkojušies ar cilvēku naudu.


Написать комментарий

Vai viņš vēl atrodas amatā, vai vēl dzīvs? Patiesību nedrīkst runāt, par to draud lielas nepatikšanas visai viņa ģimenei vairākās paaudzēs.