Merkele vienu kleitu valkā 18 gadus

foto: totul.md
foto: totul.md

Vācijas kanclere ieradās festivālā 18 gadus vecā kleitā.

Angela Merkele vienmēr bijusi pazīstama ar mīlestību pret bikšu kostīmiem, krāsainām žaketēm un atturīgiem juvelierizstrādājumiem. Bet ārpus politiskās dzīves Vācijas kanclerei patīk ekstravagantāki tērpi, vienu no kuriem acīmredzot viņa tā iecienījusi, ka to valkā jau 18 gadus.

Zalcburgas festivālā Merkele ieradās spilgtā kleitā ar tuniku, kura, kā izrādījās, daudziem jau ir pazīstama. Svinīgos gadījumos viņa to ģērba jau vairākas reizes – 1996. gadā, 2002. un 2009. gadā. Tik spilgtu tērpu viņa nopirka Kalifornijā pirms 18 gadiem un acīmredzot nedomā no tā šķirties, – vēsta 33live.ru.

Pirms diviem gadiem Angelas Merkeles vakartērps, kurā viņa parādījās uz Vāgnera operas festivāla sarkanā celiņa, kļuva par preses kritikas objektu. Merkele bija tērpusies kleitā, kurā viņa 2008. gadā apmeklēja to pašu festivālu. Tad garo zaļpelēko kleitu ar dziļu dekoltē un pērlēm Rietumu prese nosauca par sievišķīgu. Tomēr kārtējo kancleres parādīšanos tajā pašā tērpā kritiķi nosauca par nepieklājīgu.

Atzīmēsim, ka ne tik sen Merkele priecēja ar savām jaunajām formām – Vācijas kanclere zaudēja 10 kg svara. Iegūtā slaiduma noslēpums ir atteikšanās no smalkmaizītēm un cepumiem.

No viņas ēdienkartes tika izslēgtas smalkmaizītes, cepumi, taukaina gaļa un sviestmaizes ar sieru un cīsiņiem. Tagad Merkele uzturā lieto svaigus burkānus, sarkanās un zaļās paprikas ēdienus. Turklāt politiķes ēdienkartē ir daudz augļu. Šādu stingru ierobežojumu rezultātu pamana daudzi. Pēc ASV masu mēdiju ziņām Merkeles vizīte uz Balto namu žurnālistu vidū radīja furoru. Klātesošie atzīmēja, ka sieviete „izskatās svaigāka un sportiskāka”.

Jāatzīmē, ka Angela Merkele rada lielu sabiedrības interesi ne tikai kā politiķe, bet arī kā parasta sieviete. Pirms dažiem gadiem kancleres pikantās fotogrāfijas Vācijā izsauca protestus. Lielbritānijas The Sun reportieriem izdevās viņu nofotografēt vienā no Itālijas viesnīcām, kad viņa mainīja peldkostīmu, no mugurpuses, ko kanclere nenojauta. Šāda humora sajūta neradīja vāciešu sajūsmu. Vācijas valdības preses sekretārs izskaidroja šādas zemas kvalitātes fotogrāfijas ar Lielbritānijas žurnālistu nepieklājību un paziņoja, ka pat kanclerei ir tiesības uz privāto dzīvi – Itālijā viņa atpūtās kopā ar savu vīru Joahimu Zaueru. Oficiālais valdības pārstāvis paziņoja, ka Merkele apsūdzības neizvirzīs. Citiem vārdiem runājot, viņa nolēma to ignorēt. 


Написать комментарий