Urbanovičs: Valdības dēļ Latvija ir kā Krievijas sodīšanas pirmrindnieki 1

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Ir jācer, ka Krievijas ieviesto sankciju sekas pret Eiropas Savienību (ES) nebūs pārāk jūtamas Latvijā.

Ja viss ir tā, kā sola labējie politiķi, ka ES palīdzēs un būs pieejami jauni noieta tirgi, problēmām nevajadzētu rasties, LTV raidījumam «Rīta Panorāma» atklāja «Saskaņas centra» valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

«Mūsu valdības un politikas dēļ Latvija ir kā Krievijas sodīšanas pirmrindnieki, un tas ir radījis dusmas un pretreakciju Krievijā,» pauda Urbanovičs. Viņš atzīmēja, ka Latvijai vajadzētu būt uzmanīgākai savā politikā pret kaimiņvalsti, jo tas var izsaukt jaunas sankcijas no Krievijas puses.

Urbanovičs kā piemēru min Igaunijas valdību, kura skaļi nekritizē Krieviju un neaicina uz Krievijas sodīšanu. Savukārt Latvija «dažu ministru dēļ izskatoties, it kā būtu nocietušies, lai ieriebtu Krievijai».

Runājot par konfliktu Ukrainā, Urbanovičs norāda, ka kara fāze drīz beigsies, visticamāk, ar Kijevas uzvaru, bet tās šajā konfliktā izlietās asinis vienmēr paliks atmiņā ar naidu.

Viņš atzīmē, ka Latvijai šajā konfliktā nevajadzēja būt soģiem, bet aicināt uz karadarbības pārtraukšanu sarunu ceļā. Latvija kopā ar citām valstīm ar savu darbību veicina konflikta vēršanos plašumā.

Pašreiz SC ir jāizmanto formalitāti, ka ir sadarbības līgums ar Vladimira Putina partiju «Vienotā Krievija». SC ir uzsākuši kontaktus, lai garantētu uzņēmējiem atbalstu, kuri vairāk cietīs sankciju dēļ. 

Krievija pašlaik ir ļoti vientuļa, un kontaktu ar kaimiņzemes vadošo partiju nevajadzētu noniecināt, lai saglabātu labas attiecības ar Krieviju.

Savukārt runājot par iespējami ātrāku Ukrainas konflikta atrisinājumu, Urbanovičs uzskata, ka tieši rietumi ir tie, kuri visu laiku traucē Putinam atrast konflikta risinājumu un iziet no tā ar mazākiem zaudējumiem.


Написать комментарий

Saņemt nosodījumu no Krievijas par tās briesmīgo noziegumu kritizēšanu ir GODS, resnais Urbanobič!