Arī Austrālija nostājas pret Krieviju ar sankcijām 1

foto: argumentua.com
foto: argumentua.com

Austrālija plāno ieviest papildus sankcijas pret Krieviju, tādā veidā reaģējot uz Krievijas ieviestajām sankcijām Rietumiem un militāro agresiju pret kaimiņvalsti Ukrainu, vēsta "The Independent".

Austrālijas premjerministrs Tonijs Abots paziņoja, ka Krievijas ieviestās sankcijas maz ietekmēs Austrāliju. Pagājušā gadā Austrālija uz Krieviju eksportēja lauksaimniecības produktus aptuveni 400 miljonu Austrālijas dolāru vērtībā, kas veido 1% no kopējā apjoma.

Abots arī pievienojās rietumvalstu brīdinājumam Krievijai neievest savu karaspēku Ukrainā, aizbildinoties nepieciešamību izveidot koridoru humānās palīdzības sniegšanai.

"Ja notiks kāda Krievijas spēku kustība pāri robežai, tā nebūs humānās palīdzības misija, tas būs iebrukums," norādīja Abots.

"Un es saku prezidentam Putina, ja viņš vēlas, ka viņu uzskata par vienu no pasaules līderiem, nevis starptautisku izstumto, viņam ir jāpatur savi spēki. Paliec savā robežas pusē," sacīja Austrālijas premjers.

Austrālija ir ieviesusi sankcijas pret Krieviju, pievienojoties ES un ASV spiediena izdarīšanā uz Maskavu, lai tā apturētu agresiju pret Ukrainu.

Austrālijas ārlietu ministre Džūlija Bišopa apstiprināja, ka tiek apsvērtas arī citas iespējas, papildus ieviestajiem ierobežojumiem noteiktām personām un uzņēmumiem.

Jautāta, vai šo iespēju vidū varētu būt aizliegums pārdot urānu Krievijai, Bišopa norādīja, ka tiek izskatītas visas iespējas.


Написать комментарий

Ja nebūs urāna, tad gan cauri būs ar krievijas ekonomiku, AES ļauj iegūt lētu enerģiju ar kuru var daudz lēti saražot, ja nebūs lētas enerģijas valsts ekonomika panīks.