Sankciju sekas: Food Union samazina cenas piena produktiem

foto: valmiera.pilseta24.lv
foto: valmiera.pilseta24.lv

Saistībā ar Krievijas noteikto piena produktu eksporta embargo vadošais piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" līdz pat 30% samazinās cenas visai piena produkcijai Latvijā ar mērķi palielināt piena produkcijas noietu un atbalstīt Latvijas zemniekus, ziņo "Nozare.lv".

Kā informēja koncerna sastāvā esošās AS "Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs, jaunās piena produktu cenas stāsies spēkā jau no nākamās nedēļas.

Cenas tiks samazinātas "Food Union" piena produktu zīmoliem "Valmiera Piens", "Rasa", "Lakto", "Limbažu piens" un "Rasēns" un attieksies uz pienu, kefīru, krējumu, sviestu, biezpienu, jogurtiem, "Lakto "raudzētajiem produktiem, ka arī svaigo sieru un citiem produktiem robežās no 15% līdz 30% atkarībā no produktu veida.

Vienlaikus Staņēvičs norāda, ka mazumtirdzniecības ķēdes aicinātas pārskatīt un palielināt kopējo vietējās produkcijas klāstu veikalos un attiecīgi arī nodrošināt samazinātas cenas produktiem veikalu plauktos.

"Šis ir grūts brīdis Latvijas piena nozarei un zemniekiem, pārstrādātājiem un mazumtirgotājiem. Aicinām solidarizēties un kopīgiem spēkiem veicināt Latvijas piena produktu patēriņa pieaugumu," norādīja Staņēvičs.

Tāpat viņš aicināja arī iedzīvotājus izvēlēties vietējos piena produktus, kas ražoti no Latvijas piena.

"Patlaban izvēle par labu vietējiem produktiem ir būtiska ne tikai mums, bet arī vietējām zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem. Jau vairākkārtīgi ziņās ir izskanējusi informācija, ka Lietuvas piena iepircēji ir lauzuši līgumus par piena piegādēm no Latvijas, līdz ar to Latvijas zemnieki ir saskārušies ar piena realizācijas grūtībām.

"Food Union" izprot šīs problēmas aktualitāti un ir izveidojis stratēģiju, lai palielinātu iepirktā piena daudzumu no Latvijas zemniekiem," norādīja uzņēmējs. Viņš sacīja, ka uzņēmums aktīvi meklē jaunus eksporta tirgus un piemēro darbību jaunajai tirdzniecības situācijai.


Написать комментарий