Zobārsti vīrietim zobu izrāvuši no deguna

foto: The American Journal of Case Reports
foto: The American Journal of Case Reports

Sistemātiska deguna asiņošana bērniem un pusaudžiem ir visai tipiska problēma, bet kādam jaunam cilvēkam no Saūda Arābijas, kā atklājies, asiņošanai bijis visai neparasts iemesls.

Kā liecina raksts, kas publicēts žurnālā The American Journal of Case Reports, 22 gadus vecais arābs no asiņošanas cietis vairāk nekā trīs gadus un tikai nolēmis vērsties pēc palīdzības pie mediķiem.

Dakteri viņa degunā atklājuši aptuveni centimetru lielu baltu kaulu masu, kas izrādījās papildus zobs - tas nezināmu iemeslu dēļ bija izaudzis pacienta degunā. Turklāt vīrieša mutē bijuši visi 32 zobi.

Pēc tam, kad ārsti amputējuši papildu zobu, vīrietis pilnībā atlabis, un tiek ziņots, ka arī asiņošana no deguna beigusies.

"Nepareizā vietā ieauguši papildu zobi nav nekāds retums, tomēr tieši no deguna izgriezt zobus - to gan mediķiem ir nācies darīt ārkārtīgi reti. Ir aprakstīti daži šādi gadījumi, bet vismaz man ar to praksē nebija nācies sastapties," komentējis Aiovas universitātes mutes patoloģijas profesors Džons Helšteins.

Pēc stomatologa vārdiem, ir pārsteidzoši, ka zobs nepamanīts degunā audzis tik ilgu laiku.

Kā liecina statistika, vairāk zobu nekā standarta "komplektā" ir 0,15 līdz 3,9 procentiem cilvēku.


Написать комментарий